Στο βήμα της ΔΕΘ ο Α.Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της ΔΕΘ όπου και θα παραχωρήσει την καθιερωμένη ομιλία του:

 

«Ιδιαίτερη χαρά και τιμή να εγκαινιάζω την 83η ΔΕΘ, την πρώτη Διεθνή Έκθεση που μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν γίνεται κάτω από τη σκιά των Μνημονίων που βάραιναν την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της ομιλίας του στα εγκαίνια της φετινής Έκθεσης, στο Βελλίδειο.

Και ο ίδιος συνέχισε:

«Είναι η πρώτη φορά που μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ότι πήραμε σωστές αποφάσεις και δικαιωθήκαμε.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα διαφορετική που πατάει ξανά στα πόδια της και στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Τρία χρόνια μετά τη δύσκολη συμφωνία του Αυγούστου του 2015, είναι η πρώτη φορά που μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις και δικαιωθήκαμε. Παρά τις κριτικές, παρά τις φουρτούνες και τις αναταράξεις, την πολεμική, ακόμα και την υπονόμευση, αποδείχθηκε από τα ίδια τα πράγματα ότι τότε τελικά πράξαμε το σωστό».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως δεν ήρθε στη ΔΕΘ προκειμένου να αρχίσει νέες παροχολογίες προσθέτοντας:

«Το τέλος των μνημονίων δεν ήταν μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη. Τρία χρόνια πριν αλλά και σχεδόν κάθε μέρα όλα αυτά τα χρόνια, λίγοι ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουμε.

Δεν ήρθα εδώ για να σας μοιράσω παροχές. Ήρθα για να μοιράσω και να μοιραστώ μαζί σας όραμα.Το όραμά μας για την Ελλάδα της νέας εποχής που ανατέλλει πια για τον τόπο μας» . 

 

 

Νωρίτερα η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, τόνισε την ανάγκη να αναπτυχθεί η γεωθερμία και να επιστρέψουν οι νέοι για να συμβάλουν στην ανάπτυξη.

«Αφήνουμε πίσω την πάλη με τα φαντάσματα και προχωράμε» συμπλήρωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Η χώρα σταματά να λειτουργεί με τοίχους στα βόρεια σύνορά της, οι προκλήσεις είναι πολλές» πρόσθεσε ολοκληρώνοντας την ομιλία της με το μήνυμα ότι «θα τα καταφέρουμε»

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu