• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Στο «απροχώρητο» έφτασε η κατάσταση με ΣΥΡΙΖΑ: Οι οίκοι αξιολόγησης, οι δανειστές και οι αγορές φωνάζουν «ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ»

Στο «απροχώρητο» έφτασε η κατάσταση με ΣΥΡΙΖΑ: Οι οίκοι αξιολόγησης, οι δανειστές και οι αγορές φωνάζουν «ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ»

Εκλογές όσο πιο γρήγορα γίνεται ζητούν οίκοι αξιολόγησης και δανειστές!


Το τελευταίο νομοσχέδιο που πέρασε το υπουργείο Εσωτερικών για μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο, κατ εξαίρεση της αναστολής που ισχύει από το 2010 κατά την προεκλογική περίοδο, φέρνει δυσφορία, αφού είναι ξεκάθαρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μαζέψει τα…ασυμμάζευτα, με μέτρα που δεν αντέχει η οικονομία.

Μέτρα που προβλέπουν μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο που είχε υποσχεθεί η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γαβρόγλου και οι υπόλοιποι.

Οι δανειστές ανησυχούν και δεν το κρύβουν. Οι επενδυτές και οι αγορές είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί. Υπάρχουν πολλά μέτρα που είναι «στον αέρα» χωρίς νομοθετική ρύθμιση, όπως το πρόβλημα με τις δικαστικές αποφάσεις και τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Οι αγορές, οι επενδυτές και οι οίκοι αξιολόγησης κοιτούν πλέον προς το άυριο και τη νέα επερχόμενη κυβέρνηση που όπως φαίνεται θα είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως είπε ο Μανουέλ Μπαρόζο, πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και νυν μη εκτελεστικός διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της Goldman Sachs, οι επενδυτές σήμερα δείχνουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας, γιατί περιμένουν μια πιθανή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Αμερικανική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch δήλωσε όσον αφορά τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα:

«Οι βουλευτικές εκλογές πιθανότατα θα γίνουν τον Οκτώβριο, αλλά θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και τον Μάιο. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της Αντιπολίτευσης, προηγείται»

«Αυτό μας δείχνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μια τετραετία μπροστά της, γεγονός που υποδηλώνει πολιτική σταθερότητα και περιθώριο να δαπανηθεί πολιτικό κεφάλαιο στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει, δεδομένου ότι η πολιτική σταθερότητα λείπει στην Ευρώπη».

Εχθές απο τις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι:

«Κάθε φορά που στο παρελθόν υπήρχε συζήτηση για εκλογές, οι αγορές αντιδρούσαν φοβικά γιατί πίστευαν ότι οι εκλογές θα είναι συνταγή για πολιτική αστάθεια. Αυτή, όμως, τη φορά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πραγματικά προσβλέπουν στις εκλογές και νομίζω ότι η πιθανή μας νίκη αντανακλάται στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι αγορές».

Την ίδια ώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται η ΝΔ με ολοένα και μεγαλύτερη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως φαίνεται όμως, ο Αλέξης Τσίπρας δε φαίνεται διατεθειμένος να φύγει έτσι απλά. Όπως έχει δηλώσει πολλές φορές έχει σκοπό να εξαντλήσει την τετραετία, πιθανών και για να αφήσει όσο περισσότερη καμμένη γη μπορεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να μπορεί να ασκεί ακόμη πιο σκληρή αντιπολίτευση μετά την επερχόμενη εκλογική νίκη του τελευταίου.

(φώτο: Eurokinissi)

  • 211
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...