• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στηρίζουν Τσίπρα οι ΑΝΕΛ, δίνουν το όνομα: «Δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση» (Upd)

Στηρίζουν Τσίπρα οι ΑΝΕΛ, δίνουν το όνομα: «Δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση» (Upd)

Την θέση των βουλευτών των ΑΝΕΛ εκπροσώπησε πριν από λίγα λεπτά ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος, Γεώργιος Λαζαρίδης.

Μιλώντας επί ένα περίπου 10λεπτο στον α΄ πληθυντικό, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο το κόμμα του να γίνει αιτία πτώσης της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ΝΔ για «υποκριτική πρόταση μομφής» η οποία κρύβεται πίσω από την επιτυχία της κυβέρνησης στα οικονομικά θέματα.

«Η ΝΔ είχε τη δυνατότητα να καταθέσει την πρόταση μομφής πριν το πολυνομοσχέδιο. 

Αυτό σημαίνει πως όσα αναφέρει η πρόταση μομφής και καταγγέλλει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι υποκριτικά.

Οι ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε την χρήση του όρου Μακεδονία, ΑΛΛΑ λέμε και όχι στην πρόταση μομφής της ΝΔ γιατί είναι υποκριτική.

Πράγματι το 2008 η τότε κυβέρνηση δέχθηκε έναν άδικο πόλεμο ακόμη και εκτός χώρας. Αλλά από που έπεσε τότε η κυβέρνηση; Το λεφτά υπάρχουν, από τον Γ.Παπανδρέου, τον μετέπειτα συνεργάτη της ΝΔ. 

Λέει η ΝΔ αόριστα πως το κόμμα αυτό έφερε δήθεν στιβαρά αποτελέσματα. Ποια είναι αυτά;»

Μάλιστα ο ίδιος έκανε αναφορά στην δήθεν νομιμοποίηση της “μακεδονικής γλώσσας” το 1997 επί κυβέρνησης της ΝΔ, κατηγορώντας την γαλάζια παράταξη πως από τότε είχε δεσμεύσει τη χώρα για το Σκοπιανό.

«Δεν τα έφεραν αυτά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εσείς (ΝΔ) τα φέρατε!»

Εν τη συνεχεία συμπλήρωσε:

«Εδώ σήμερα δεν συζητάμε για τη συμφωνία. Ούτε η ΝΔ μας λέει ποια είναι η θέση της επειδή δεν έχει ακόμη κοινή θέση! Δεν άκουσα τον πρόεδρο της ΝΔ να μας λέει ποια είναι η δική του γνώμη. 

Επιτέλους σήμερα άκουσα από ορισμένους βουλευτές τςη αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίζουν την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. 

Εμείς υπενθυμίζω πως λέμε όχι και στη συμφωνία αλλά και στην πρόταση μομφής!»

Την ίδια άποψη υποστήριξε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, και αφού ανέβηκε στο βήμα λίγα λεπτά αργότερα σημείωσε αναφερόμενος με έντονο ύφος προς τη ΝΔ:

«Τι ακριβώς ζητάτε από τους ΑΝΕΛ; Να ρίξουμε την κυβέρνηση; Δεν θα την ρίξουμε».

Και συνέχισε:

«Δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση, δεν μιμούμαστε το Σαμαρά, να τον χαίρεστε. Και εύχομαι να ζω όταν ο ιστορικός του μέλλοντος αποκαλύψει για ποιο λόγο αυτόν που αποκαλούσατε τότε προδότη εσείς και το μητσοτακέικο αποδεχθήκατε την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία».

 

Πλέον ο αριθμός των βουλευτών από τους ΑΝΕΛ που έχουν έστω αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής ανέρχεται σε μόλις 1 (Δείτε ΕΔΩ)