• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην αρχή χαρήκαμε, όμως μετά ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ: Το μεγάλο λάθος που δεν πρέπει να κάνει η κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην αρχή χαρήκαμε, όμως μετά ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ: Το μεγάλο λάθος που δεν πρέπει να κάνει η κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την επιστροφή στην κανονικότητα, επανέρχεται και το άρθρο για την κακόβουλη βλασφημία των θείων.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Φυσικά αυτό είναι πολύ θετικό μέτρο, το οποίο ευχόμαστε να λειτουργήσει όπως προβλέπεται, γιατί το κακό με τους υβριστές του Χριστού και όλων των θείων στην εποχή μας έχει ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ. Φυσικά, δεν μιλάμε μόνο για λεκτικές βλασφημίες, αλλά και αυτές που γίνονται μέσω οπτικοακουστικού περιεχομένου, εκδηλώσεων κ.α.

Ας θυμηθούμε εν τάχει πως όπως ανακοίνωσε εχθές ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας:

  • Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα. «Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
  • Τροποποιείται το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 7, έτσι ώστε στην απόφαση να αναφέρονται ρητά οι λόγοι που δικαιολογούν την κρίση του δικαστηρίου για την επιμέτρηση της ποινής που επέβαλε. «Στο προηγούμενο καθεστώς για την επιμέτρηση της ποινής χρειαζόταν ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πράγμα που θα οδηγούσε σε σωρεία αναιρέσεων. Δεν χρειάζεται πλέον φλυαρίες στην απόφαση, και όπως όλα τα χρόνια είχε αιτιολογία η απόφαση, έτσι θα έχει και τώρα. Το ζήτησε η Ένωση Εισαγγελέων, το ζήτησαν οι δικαστές», δήλωσε ο υπουργός.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι προβλέπει το ανανεωμένο άρθρο και να κάνουμε μερικά σχόλια επάνω στις προεκτάσεις που μπορεί να έχει.

Αρχικά μας λέει ότι προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό.

Ποιον Θεό όμως; Μόνο τον Χριστό ή η γενικότερη αναφορά στον «Θεό» θα δώσει πάτημα ακόμη και σε μουσουλμάνους να «σέρνουν» στα δικαστήρια εκείνους που μιλούν υποτιμητικά για τον Αλλάχ;

Τις παραπάνω ανησυχίες μας, ενισχύει το αμέσως επόμενο κομμάτι, που λέει πως η ίδια ποινή προβλέπεται για όποιον βρίζει θρησκεία που είναι ανεκτή μέσα στην Ελλάδα. Επομένως αν κάποιος μιλάει κατά του Ισλάμ, του Κορανίου, του Αλλάχ ή του Γιαχβέ των Εβραίων ( Ο ίδιος είναι), θα θεωρείται από το ελληνικό κράτος ότι προχώρησε σε μια ποινικά κολάσιμη πράξη;

Τι θεωρείται βρισιά και τι όχι; Το να πεις για παράδειγμα πως ο Αλλάχ είναι ένας αιμοσταγής θεός αφού ζητάει οι πιστοί του να σφάζουν τους…απίστους, είναι βρισιά; Το να λές ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία που προάγει το μίσος είναι βρισιά; Βλέπετε ότι υπάρχουν πολλά «σκοτεινά» σημεία όσον αφορά την εφαρμογή του εν λόγω άρθρου.

Τα παραπάνω επαναλαμβάνουμε πως είναι σκέψεις επάνω σε όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο, του οποίου το μόνο σαφές σημείο, είναι εκείνο στο οποίο γίνεται αναφορά στην ορθόδοξη εκκλησία.

Πριν λίγους μήνες, όλοι θυμόμαστε πως άγνωστοι γκρέμισαν τον σταυρό στη Λέσβο επειδή…«ενοχλούσε» τους μετανάστες. Αυτή η πράξη θα έπρεπε να θεωρηθεί κολάσιμη, σύμφωνα με το νέο άρθρο. Όμως στην πράξη θα υπάρχει αυστηρή εφαρμογή του νόμου και στην περίπτωση των μεταναστών και των διαφόρων ΜΚΟ που τους στηρίζουν ή θα γίνεται επιλεκτική εφαρμογή του;

Για τους μετανάστες που καίνε και βεβηλώνουν εκκλησίες και θρησκευτικά σύμβολα της Ορθοδόξου εκκλησίας, θα υπάρξει εφαρμογή του νόμου, ή θα την «πληρώσει» μόνο κάποιος «ακροδεξιός» Έλληνας που αγανακτισμένος από όσα βλέπει να γίνονται στην πατρίδα του, θα μιλήσει ενάντια του Αλλάχ και του Ισλάμ και θα τον καταγγείλουν οι ΜΚΟ;

Η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει, το άρθρο που έρχεται (θεωρητικά) ως ασπίδα στην ελληνορθοδοξία, την ώρα που στη χώρα μας πραγματοποιείται εισβολή παράτυπων τριτοκοσμικών μεταναστών με βάρβαρη νοοτροπία, να μην μας γυρίσει…μπούμερανγκ.

Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν μέτρα προστασίας κατά της βλασφημίας οποιασδήποτε θρησκείας. Ωστόσο αυτό το οποίο δεν θέλουμε να δούμε, είναι να υπάρχει εφαρμογή του εν λόγω άρθρου, όταν κάποιος βρίζει τον Αλλάχ, επειδή κάποιες ΜΚΟ αριστεριστών θα ασκούν πιέσεις και θα ρίχνουν χρήμα, ενώ αντίθετα αν κάποιος βρίζει τον Χριστό, να μην έχει καμία νομική συνέπεια.


(φώτο: Eurokinissi)