Ήταν και θα είναι του Αλέξανδρου η γη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, κατά την ομιλία του στη Βουλή.
«Εμείς, είμαστε στο μυαλό, στην καρδιά και στην ψυχή Έλληνες και δεν ανήκουμε στη συνομοταξία των ασπόνδυλων που ξεπούλησαν τη Μακεδονία. Τη Μακεδονία του Αλεξάνδρου, του Φίλιππου, του Αριστοτέλη, του Παύλου Μελά και όλων των Μακεδονομάχων, και όλων όσων έδωσαν μάχες και τη ζωή τους ακόμα, για το μεγαλείο της Ελλάδας», προσέθεσε ο κ. Στίγκας. «Και πίσω δεν θα κάνουμε ποτέ. Και γνωρίζουμε ότι οι Σκοπιανοί δεν τηρούν τη συμφωνία που υπέγραψαν, και αντί να σηκώσει το γάντι ο Μητσοτάκης και να καταργήσει μονομερώς αυτή την κατάπτυστη συμφωνία, πέρα βρέχει», υποστήριξε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών».
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ισχυρίστηκε: «Για μία φορά ακόμη ο πρωθυπουργός πήγε στην Άγκυρα, δηλαδή στη φωλιά του θηρίου, ως επαίτης, ως ζητιάνος και κάτι σαν υποτακτικός. Παρά τις πομπώδεις εκφράσεις και ζητωκραυγές για τη διακήρυξη των Αθηνών και το υποτιθέμενο μορατόριουμ στο Αιγαίο, η Τουρκία αποδεικνύει για μια φορά ακόμα ότι είναι λύκος και μάλιστα με άγριες διαθέσεις. Ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Εξωτερικών δεν βλέπουν τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας; Ή κάνουν ότι δεν βλέπουν; Ο κίνδυνος είναι μεγάλος».
Παράλληλα, ο κ. Στίγκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη μετατροπή της βυζαντινής Μονής της Χώρας σε τζαμί, σημειώνοντας «ότι το υπουργείο Εξωτερικών θυμήθηκε να εκδώσει δήλωση διαμαρτυρίας στις 9:30 το βράδυ όταν είχαν τελειώσει τα δελτία ειδήσεων».
Όσον αφορά την ομιλία του Εντι Ράμα στο Γαλάτσι, σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»: «Εδώ, στην Αθήνα, έκανε φιέστα αλβανική, ενώ μέχρι και πούλμαν κουβάλησε από την Αλβανία. Του άναψαν το “πράσινο φως” να έρθει στην Ελλάδα, ενώ εδώ και ένα χρόνο κρατάει παράνομα φυλακισμένο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προσπάθησε στο παραλήρημά του ο Ράμα να μας μάθει ιστορία. Βάφτισε “Αλβανίδα” τη Μπουμπουλίνα μας και είπε: “Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους Αλβανούς. Η Ελλάδα ανήκει στους Αλβανούς και στους Έλληνες”».
Τέλος, ο κ. Στίγκας χαρακτήρισε ως “μορφώματα τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», ενώ ισχυρίστηκε ότι «τα κόμματα αυτά κατέστρεψαν την μεσαία και αγροτική τάξη, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους».
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ από 60.650 μαθητές
- Γάζα: Ο Τραμπ απειλεί τους μαχητές της Χαμάς «εάν συνεχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους»
- «Είμαστε έτοιμοι» – Ο Όρμπαν «τρίβει» τα χέρια του που θα υποδεχθεί Πούτιν και Τραμπ!
- Με τον Πούτιν θα συναντηθεί ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν
- Χάος στην Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά πολιτών που θρηνούσαν σε στάδιο – 4 νεκροί, vid
- Άγαλμα της Μαρία Κάλλας στη Φλωρεντία – Σχεδιάζεται πλατεία αφιερωμένη στην Ελληνίδα υψίφωνο, vid
- Τελείωσε το τηλεφώνημα Πούτιν-Τραμπ! Θα συναντηθούν στην Βουδαπέστη
- Δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ συνεργάζονται για την αναβάθμιση του Ντεπώ
- Η Παλαιστινιακή Αρχή παρουσίασε το δικό της σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων αυτή την στιγμή