• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στέφανος Τζουμάκας: Η 21η Αυγούστου, ορόσημο ενός επιτεύγματος των προοδευτικών δυνάμεων

Στέφανος Τζουμάκας: Η 21η Αυγούστου, ορόσημο ενός επιτεύγματος των προοδευτικών δυνάμεων

«Η 21 Αυγούστου θα αποτελέσει ορόσημο,

ενός επιτεύγματος των προοδευτικών δυνάμεων στον αγώνα για την οικονομία και την κοινωνία», αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Στέφανος Τζουμάκας και προσθέτει ότι «ο πόλεμος θα συνεχιστεί, ανάμεσα στη δεξιά και τη δημοσιονομική στρατηγική της και τις προοδευτικές δυνάμεις για την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία».

Ο κ. Τζουμάκας μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «από αύριο δυο στρατηγικές -με τις δυνάμεις που τις εκπροσωπούν- θα συνεχίσουν να είναι σε διαρκή αναμέτρηση. Από τη μια, η στρατηγική των προοδευτικών δυνάμεων που ορίζουν ως κυρίαρχο την οικονομία, τις επιχειρήσεις, την παραγωγή, τις εξαγωγές, τις θέσεις εργασίας, τις αμοιβές, τη φορολογία, για την κοινωνία των 2/3. Είναι το βασικό πλαίσιο των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας σε κάθε χώρα. Από τη άλλη η δεξιά στρατηγική που επιδίωκε και επιδιώκει την επιβολή της ατζέντας των δημόσιων οικονομικών ως καθοριστικής με τους τρεις δείκτες το χρέος, το έλλειμμα, τον πληθωρισμό».

Στο άρθρο του ο κ. Τζουμάκας αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση «είναι καιρός να φέρει την οικονομία ως πρώτο εθνικό ζήτημα σε κάθε της επιλογή και δράση. Να οργανώσει μια μεγάλη συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Επίσης, να οργανώσει απογραφή της κατάστασης των επιχειρήσεων από περιφέρεια σε περιφέρεια και από κλάδο σε κλάδο. Θα είναι ένα μεγάλο μάθημα εθνικής αυτογνωσίας και προσανατολισμού».

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.