Σταθάκης: Συναντήσεις με τους θεσμούς και έλεγχος για τα ενεργειακά

Στο τραπέζι πέφτουν αρκετά ζητήματα που αφορούν τα ενεργειακά, όπως η επένδυση της ΔΕΗ, η αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ, στη συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους του θεσμού.

 

Στη συνάντηση θα κυριαρχήσει η κυριότερη μεταμνημονιακή υποχρέωση στα ενεργειακά ζητήματα, δηλαδή ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτών της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα στα χέρια της Κομισιόν βρίσκεται το αίτημα για παράταση κατά ένα ή δυο μήνες της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Όπως είναι γνωστό το αίτημα υπεβλήθη CHN Energy που διεκδικεί τις μονάδες της ΔΕΗ (Μεγαλόπολη, Μελίτη) από κοινού με τον όμιλο Κοπελούζου

Το αίτημα της εταιρείας έχει ήδη κοινοποιηθεί προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που επιβλέπει το διαγωνισμό αλλά και στον επιβλέποντα εντολοδόχο (monitoring trustee) του διαγωνισμού.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της ΔΕΠΑ ο κ. Σταθάκης θα ενημερώσει τους θεσμούς για το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου διαχωρισμού της ΔΕΠΑ σε δύο εταιρείες, τη ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας ενώ στο θέμα των ΕΛΠΕ στο επίκεντρο θα τεθεί η παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την υποχρέωση της εταιρείας που θα εξαγοράσει το 50,1% να υποβάλει δημόσια προσφορά προς όλους τους υπόλοιπους μετόχους.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu