Στα όρια «θραύσης» το Κίνημα Αλλαγής – Το τηλεφώνημα Γεννηματά στον Θεοδωράκη

Ένα 24ωρο μετά το θυελλώδες Πολιτικό Συμβούλιο και λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάλεσε την Παρασκευή το βράδυ στο τηλέφωνο τον Σταύρο Θεοδωράκη στο τηλέφωνο για να συντονίσουν τα βήματά τους στην ολομέλεια.

Το κλίμα ήταν βαρύ και η συνομιλία ψυχρή. Το ερώτημα ήταν αν ο Θεοδωράκης θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ και αν θα συνταχθεί ουσιαστικά με την απόρριψη της συμφωνίας.

Αυτό που μεταφέρουν στο newpost.gr από την ολιγόλεπτη συνομιλία είναι οι φράσεις που συμπυκνώνουν το νόημα της συζήτησης.

ΦΓ: Εγώ είμαι το μόνο εκλεγμένο όργανο.

ΣΘ: Εγώ όμως έχω κόμμα και ΚΟ. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι το πράγμα.

Αμέσως μετά, ο επικεφαλής του ποταμιού δεν είχε παρά να συγκαλέσει για σήμερα το βράδυ στις 19:00 ευρεία σύσκεψη στη Σεβαστουπόλεως.

Το θέμα φυσικά είναι η παραμονή ή όχι με αυτούς τους όρους στο ΚΙΝΑΛ. Για την ώρα κορυφαίο στέλεχος επισημαίνει ότι πρόκειται για ζύμωση και δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις απόψε. «Όλα όμως πρέπει να γίνουν γρήγορα», σημειώνει.

«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» τώρα για το ΚΙΝΑΛ
Εν τω μεταξύ, παρόλο που τα περιθώρια συγκατοίκησης ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού στενεύουν επικίνδυνα, δεν είναι εύκολο να διακρίνει κανείς ποιος θα χρεωθεί την ευθύνη ενός διαζυγίου.

Το κλίμα έχει βαρύνει πολύ μετά και τα όσα ακούστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής κυρίως απο την πλευρά των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση του ΠΣ.

Το πότε θα εκδηλωθεί η τελική ρήξη δεν μπορεί να προβλεφθεί απο κανένα ωστόσο «είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν εξελίξεις».

ΠΑΣΟΚ +
Ήδη πάντως έχει αρχίσει ένα άτυπο blame game για το ποιός θα φέρει την ευθύνη διάσπασης στο ΚΙΝΑΛ με πρόσωπα της ηγετικής ομάδας να προειδοποιούν με ενωτική πάντα διάθεση για το φορτίο που θα κληθεί να σηκώσει στους ώμους του έναντι και των 212.000 ανθρώπων που πήραν μέρος στη διαδικασία εκλογής του επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς όποιος λειτουργήσει διασπαστικά.

Το «ΠΑΣΟΚ plus» έχει αρχίσει να επανεμφανίζεται και το θυμίζουν κυρίως απο το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ, που είδαν σε δυο κορυφαία ζητήματα να λαμβάνονται αποφάσεις απο την πλευρά της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής χωρίς πρότερη συζήτηση στα όργανα.

Η εύθραυστη εκεχειρία είναι σε εξέλιξη και οι τόνοι έχουν πέσει για την ώρα, αλλά πολύ σύντομα θα πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα μια και θα κάνει ζημιά συνολικά στο εγχείρημα ένας νέος γύρος εσωστρέφειας.

Πόλεμος με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνουν στελέχη του έχει πάρει το δρόμο χωρίς γυρισμό μετά τη σκληρή στάση της επικεφαλής του απέναντι στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό. Μετά την πολεμική για την οικονομία ήρθε και η πατριωτική στάση του ισχυρού πόλου του φορέα, που δεν αφήνει περιθώρια πλέον για πολιτικούς και ρητορικούς ελιγμούς σε κανένα ζήτημα της αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ.

Πρακτικά η στάση αυτή προδιαγράφει απο τώρα το πλαίσιο της επόμενης μέρας των επερχόμενων εκλογών με τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ να φαντάζει εξωπραγματική για την ώρα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu