Σπυράκη-Ευρωκοινοβούλιο για COP28: Κανένα περιθώριο για πρόσθετες επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα

Σαφές μήνυμα προς τους επενδυτές ότι δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετες επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα, εστάλη στην COP28 που έγινε στο Ντουμπάι, τόνισε η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη,

η οποία άνοιξε τη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα, καθώς ορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κεντρική ομιλήτρια. Είχε τη δυνατότητα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές, τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της ΕΕ για τα αποτελέσματα της COP28, στην οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

   Η κ. Σπυράκη, υπογράμμισε ότι υπήρξε πρόοδος για το κλίμα, σημειώνοντας πως η συμφωνία φέρει το αποτύπωμα της πολιτικής της ΕΕ, καθώς στην COP28 στο Ντουμπάι αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ο τριπλασιασμός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως το 2030, ο διπλασιασμός της ενεργειακής αποδοτικότητας έως το 2030 και η στενή παρακολούθηση για την αντιμετώπιση των εκπομπών μεθανίου μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

   «Η συμφωνία που επετεύχθη αποτελεί καταλύτη για την αύξηση των επενδύσεων στη μετάβαση σε οικονομία μηδενικού άνθρακα», είπε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι «είναι καιρός να αυξηθεί η προσαρμογή σε επίπεδο κρατών μελών, να επιταχυνθεί ο προσδιορισμός των περιοχών “go to”, προκειμένου να αναπτυχθούν ταχύτερα οι ανανεώσιμες  πηγές ενέργειας».

(απεμπε – φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί