• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σοκαρισμένη” δηλώνει σε απάντηση στην επιστολή του Δ. Παπαδημούλη για γνωστή εφημερίδα, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σοκαρισμένη” δηλώνει σε απάντηση στην επιστολή του Δ. Παπαδημούλη για γνωστή εφημερίδα, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Απάντηση στην επείγουσα επιστολή του προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς με αφορμή πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας

που στοχοποιούσε Ελληνίδες υπουργούς – στελέχη της κυβέρνησης και τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έλαβε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Η απαντητική επιστολή προέρχεται από την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Λιλιάν Μορί Πασκιέ, προς την οποία ο κ. Παπαδημούλης, ως αρμόδιος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα Ισότητας των Φύλων, συμπεριλάμβανε το πρόσθετο αίτημα να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα ο ευρωπαϊκός οργανισμός ECRI(European Commission against Racism and Intolerance), που είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου, εθνοτικής καταγωγής, χρώματος, ιθαγένειας, θρησκείας, κλπ.

Στην απάντησή της, η κ. Πασκιέ, η οποία δηλώνει ότι «σοκαρισμένη πληροφορήθηκε για την ύπαρξη του άρθρου αυτού ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη όπου συμμετείχε στην 63η σύνοδο της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το Καθεστώς της Γυναίκας», καταδικάζει το φασιστικό δημοσίευμα της εφημερίδα χαρακτηρίζοντάς το «εξαιρετικά χυδαίο και σεξιστικό προς τις γυναίκες μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και τη σύζυγο του Πρωθυπουργού».

Επιπλέον, ενημερώνει τον κ. Παπαδημούλη ότι συμπεριέλαβε το περιστατικό αυτής της στοχοποιημένης διαπόμπευσης από την εφημερίδα «Μακελειό», στις τελικές δηλώσεις της στη Νέα Υόρκη, στο πέρας της Συνόδου του ΟΗΕ, ως «απαράδεκτο παράδειγμα και ως μια έντονη υπενθύμιση ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διαβούμε μέχρι να διασφαλίσουμε ότι ο σεξισμός, η παρενόχληση και η βία κατά των γυναικών δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον ως «business as usual».

Τέλος, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης απαντά θετικά στο αίτημα του Δημήτρη Παπαδημούλη αναφορικά με το να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα ο Ευρωπαϊκός οργανισμός ECRI (European Commission against Racism and Intolerance), που είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου, ενώ προσθέτει και ότι θα θέσει επιπλέον το θέμα και υπόψη της Γραμματείας της Επιτροπής για την Ισότητα και τη Μη-Διάκριση της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Secretariat of the Assembly’s Equality and non-discrimination Committee).

Ο κ. Παπαδημούλης προκειμένου να διεθνοποιήσει το ζήτημα «της αήθους αυτής προπαγάνδας μίσους της εφημερίδας, η οποία στρέφεται με χυδαιότητα εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας, ντροπιάζοντας τη χώρα μας» είχε αποστείλει ξεχωριστές επιστολές στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

photo:eurokinissi