Σε νέα τροχιά μπαίνει η υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως είχε προαναγγελθεί εδώ και μέρες, αρχίζουν πλέον να «ξεσκονίζονται» τα στοιχεία των ατόμων που είχαν καρπωθεί χιλιάδες ευρώ σε επιδοτήσεις που στην πραγματικότητα δεν δικαιούνταν.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε λόγο ακόμα και για «δεσμεύσεις περιουσιών».
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε:
«Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν δεσμεύσεις περιουσιών για όσους έλαβαν παράνομα επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αυτές οι δεσμεύσεις θα γίνουν με εισαγγελική παραγγελία και σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή εισαγγελία».
Σε άλλο σημείο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε δημόσια όσους έχουν λάβει παράνομα επιδοτήσεις να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά.
Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά τις πρώτες ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ κατά συνολικά 13 ατόμων.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι 12 από τους εμπλεκόμενους φέρονται να έχουν καρπωθεί συνολικά ποσά άνω των 400.000 ευρώ.
ΦΩΤΟ:Eurokinissi