Σιμόπουλος-ΝΔ: Το 2020 θα δρέψουμε τους καρπούς του πρώτου εξαμήνου μεταρρυθμίσεων

«Το 2020 θα δρέψουμε τους καρπούς του πρώτου εξαμήνου, ενός εντατικού εξαμήνου σε ό,τι αφορά το κοινοβουλευτικό έργο κι ενός εξαμήνου όπου προωθήθηκαν πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Φαίνεται ότι […]

«Το 2020 θα δρέψουμε τους καρπούς του πρώτου εξαμήνου,

ενός εντατικού εξαμήνου σε ό,τι αφορά το κοινοβουλευτικό έργο κι ενός εξαμήνου όπου προωθήθηκαν πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Φαίνεται ότι θα είναι καλή χρονιά, μπορεί να πλησιάσουμε και το 3% σε επίπεδο ανάπτυξης. Αυτό που γίνεται τους τελευταίους έξι μήνες στον χώρο των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που προωθούν τις επενδύσεις είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θα ξεκινήσουν σημαντικές μεγάλες επενδύσεις το 2020, οι οποίες θα “τραβήξουν” γενικότερα την ελληνική οικονομία, γιατί οι μεγάλες επενδύσεις δεν μειώνουν απλώς την ανεργία, δημιουργούν και μια κινητικότητα στην οικονομία, η οποία ευνοεί και πολλές μικρομεσαίες εταιρείες», ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σχολίασε: «Πρέπει να περάσουμε σε αυτό που στην εξωτερική πολιτική λέγεται ανάσχεση. Όταν λέμε ανάσχεση, προφανώς εννοούμε διπλωματικά και πολιτικά και αυτό κάνει τον τελευταίο καιρό η ελληνική κυβέρνηση. Οι ενέργειες σαν αυτή της πρόσκλησης του στρατάρχη Χαφτάρ στην Ελλάδα πριν από το Βερολίνο, η υπογραφή του μνημονίου για τον East Med, η δημόσια ουσιαστικά αποκήρυξη από την πλευρά της Ιταλίας της περίπτωσης να πάει στην ανατολική Μεσόγειο μαζί με την Τουρκία να προχωρήσει σε γεωτρήσεις, η επιστολή του κ. Πομπέο ουσιαστικά είναι κλάδοι αυτής της πολιτικής. Θεωρώ ότι κινούνται σε μία σωστή κατεύθυνση, δηλαδή αντιμετωπίζουμε παντού την επιθετικότητα και τη διεκδικητικότητα της γειτονικής χώρας και, βέβαια, σε βάθος χρόνου πάντα στην εξωτερική πολιτική φαίνονται τα αποτελέσματα».

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος και τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών στα νησιά παρατήρησε: «Έχουν δίκαιο να διαμαρτύρονται οι νησιώτες. Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα, πρέπει να υπάρχει μια κατανομή, η οποία και άρχισε. Εννέα χιλιάδες ήδη έχουν μεταφερθεί από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, ξεκίνησε η διαδικασία της επιτάχυνσης απονομής του ασύλου και από εκεί θα δούμε αποτελέσματα γρήγορα. Τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα θα βοηθήσουν πάρα πολύ, γιατί θα κλείσουν τα άλλα».

Αναφορικά, τέλος, με την ψήφιση του εκλογικού νόμου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Μέχρι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απόλυτα συνεπής σε ό,τι λέει, συνεπέστατος και σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Είχε πει ότι θα φέρει ξανά έναν εκλογικό νόμο, ο οποίος θα επιτρέπει την κυβερνησιμότητα και δε θα δίνει ένα μπόνους 50 εδρών σε ένα κόμμα που μπορεί να πάρει και 20%. Αυτό κάνει τώρα και το κάνει στην αρχή της κοινοβουλευτικής θητείας του».

*Τη συνέντευξη πήρε ο Κώστας Παπαδάκης

**Επιμέλεια: Σμαρώ Αβραμίδου ΑΜΕ ΜΠΕ

photo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί