• Αρχική
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Σε «πορεία ουκρανοποίησης» της Ελλάδος οδηγεί η αντιρωσική πολιτική του ΥΠΕΞ δηλώνει ο Λαφαζάνης

Σε «πορεία ουκρανοποίησης» της Ελλάδος οδηγεί η αντιρωσική πολιτική του ΥΠΕΞ δηλώνει ο Λαφαζάνης

Σε δήλωσή του ο Π. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε, περιγράφει την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, με αφορμή την απέλαση των δυο Ελλήνων διπλωματών, ως διπλωματικό κείμενο που περισσότερο

έδινε την εντύπωση ενός αντιρωσικού-μανιφέστου, που προορίζετο να φέρει σε ρήξη ή και σε διακοπή τις ελληνορωσικές σχέσεις.

«Αυτές οι εκτιμήσεις, δυστυχώς, ενισχύονται, μάλλον, από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για σπασμωδικές και παράλληλες από ελληνικής πλευράς κινήσεις μετάθεσης στην Αθήνα του έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα», προσθέτει και συνεχίζει: «Η πλήρης και τυφλή δορυφοροιοποίηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην στρατηγική των ΗΠΑ και των γερακιών του Ισραήλ, με την παράλληλη ρήξη των σχέσεων της Αθήνας με την Μόσχα, συνιστά ένα πολύ ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο και σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την ασφάλεια της χώρας και την προάσπιση των νόμιμων εθνικών συμφερόντων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.»

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «Η Ρωσία, παρά το ότι η χώρα μας ήταν ενταγμένη στο ΝΑΤΟ και εφάρμοζε συχνά μέτρα που έπλητταν άμεσα τα συμφέροντά της, εφάρμοζε αθόρυβα και σταθερά πολιτικές που στήριζαν την ασφάλεια και την ακεραιότητα μας, ενώ ήταν και παραμένει η καθοριστική δύναμη που προασπίζει την Κυπριακή ανεξαρτησία έναντι της Τουρκικής βουλιμίας.»

Τονίζει μάλιστα ότι «Μια πορεία «Ουκρανοποίησης» της χώρας μας υπό την καθοδήγηση του πολυπράγμονα πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Jeoffrey Pyatt, αρχιτέκτονα του νεοφασιστικού- αντιρώσικου πραξικοπήματος στο Κίεβο το 2014, θα οδηγούσε την χώρα στο «μάτι του κυκλώνα» και θα επέφερε μεγάλες εθνικές περιπέτειες και καταστροφές.»

Όπως αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης, «Μια τελειωμένη κυβέρνηση, όπως αυτή του Αλ. Τσίπρα, η οποία έχει καταρρεύσει μέσα στην κοινωνία και της απομένουν ελάχιστοι μήνες στην εξουσία, δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση να λαμβάνει αποφάσεις που ανατρέπουν κάθε ίχνος ισορροπίας στις εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδας, παραδίδουν την χώρα στο έλεος των πιο τυφλών και επιθετικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ευρωατλαντισμού και προετοιμάζουν μόνο μεγάλες εθνικές συμφορές».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «Η Ελλάδα αυτήν την ώρα χρειάζεται δημοκρατική ανατροπή και μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική πορεία με μια πολυδιάστατη ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, ικανή να συλλάβει τις μεγάλες αλλαγές που σημειώνονται στην περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο για να προασπίσει και να αναδείξει την χώρα μας σαν μια σεβαστή δύναμη ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και αντιϊμπεριαλιστικής συνεργασίας».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu