• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεχάσουν οι Βορειοελλαδίτες την συμφωνία με τα Σκόπια – Κινητοποιούνται όλοι οι υπουργοί

Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεχάσουν οι Βορειοελλαδίτες την συμφωνία με τα Σκόπια – Κινητοποιούνται όλοι οι υπουργοί

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» αλλά δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια.

Συγκέντρωση στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη διοργανώνει για σήμερα ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr o «Φορέας» καλεί τους Θεσσαλονικείς να συγκεντρωθούν στις 17.00, «στη στάση του ΙΚΕΑ με μία ελληνική σημαία», με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πόλη, για την Τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.  Το σχετικό κάλεσμα έγινε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία».

Ως εκ τούτου έχει ετοιμάσει πρόγραμμα παρεμβάσεων στη Βόρεια Ελλάδα σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα.

Επιθυμία της Αριστεράς είναι να μιλούν όλοι για την οικονομία και όχι για το Σκοπιανό.

Όπως σχολιάζουν πολιτικοί κύκλοι, ο πρωθυπουργός επενδύει πολλά στην εμφάνισή του στην ΔΕΘ, η οποία επί της ουσίας θα αποτελέσει και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

«Χρειάζεται να δώσουμε μάχη ενημέρωσης και να βγούμε μπροστά εξηγώντας στον κόσμο ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ έχει οφέλη, και ταυτόχρονα απαιτεί να παρουσιάσουμε ένα ισχυρό πακέτο στήριξης των αδυνάμων και κοινωνικής πολιτικής, για να επιστρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου στην πραγματικά οφέλη της μάχης που δώσαμε» εξηγεί σε συνομιλητές του κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΖΙΑ, όταν ερωτάται για το πως μπορεί να απεγκλωβιστεί η κυβέρνηση από την παρούσα κατάσταση.

Παράλληλα, διαβάζουμε στο Iefimerida, οι υπουργοί έχουν αρχίσει -με εντολή Μαξίμου- να εστιάσουν στα προβλήματα που έχουν μεταφέρει σε κάθε υπουργείο βουλευτές της Β.Ελλάδας, προκειμένου να αυτά να λυθούν το ταχύτερο δυνατό.

Το Μαξίμου επιδιώκει πάση θυσία μέχρι τον Σεπτέμβριο οι περισσότεροι ψηφοφόροι να ασχολούνται με την οικονομική πολιτική, τις συντάξεις και τη βελτίωση της καθημερινότητας και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι οι πρώτες προτάσεις για την παρουσία στη ΔΕΘ, ενώ έχουν επισημανθεί και οι φόβοι για το ενδεχόμενο επεισοδίων.

Τι λέτε; Θα ξεχάσουν οι Βορειοελλαδίτες την Μακεδονία για τα χρήματα;

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu