• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σαμοθράκη ώρα μηδέν: Ο Ι.Πλακιωτάκης καλεί σε ακρόαση τους υπεύθυνους για το χάος στο νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαμοθράκη ώρα μηδέν: Ο Ι.Πλακιωτάκης καλεί σε ακρόαση τους υπεύθυνους για το χάος στο νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ακρόαση κάλεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης τους υπευθύνους των Ε/Γ-Ο/Γ "ΣΑΟΣ ΙΙ" και "ΣΑΟΝΗΣΟΣ" για το χάος που προκλήθηκε στη Σαμοθράκη.

Τα δύο πλοία να θυμίσουμε εκτελούσαν τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, πριν η ακτοπλοϊκή σύνδεση διακοπεί με τις συνέπειες που είχε σε επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στο νησί.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί ακρόαση για τους υπευθύνους, σύμφωνα με το νόμο, προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

Πριν μια εβδομάδα, ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, πως, σημείωσε πως το πρόβλημα των αποκλεισμών στο νησί, αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο πλαίσιο του εφικτού και του δυνατού, δεδομένων των συγκυριών των καιρικών συνθηκών και των παθογενειών του παρελθόντος.

Όπως διαβάζουμε στο iefimerida.gr, ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση και την ταλαιπωρία του κόσμου. «Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα», δήλωσε.

Σε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμά της την Παρασκευή, (δείτε ΕΔΩ) η κυβέρνηση εξηγούσε τι έφταιξε για τον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού και την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών.

Όπως ανέγραφε, η αιτία του προβλήματος εντοπίζεται στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη το οποίο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας.

Στις ελλιπείς υποδομές της Σαμοθράκης και στην αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνηση αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης απέδωσε με τη σειρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τα σοβαρά προβλήματα που ανέκυψαν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού τις τελευταίες ημέρες, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, χθές Σάββατο.

Παράλληλα, παρατείνεται η δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού – ταχύπλοου Andros Jet στην γραμμή Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019. Τα αναλυτικά δρομολόγια θα ανακοινωθούν από την διαχειρίστρια εταιρία του «Andros Jet», «SeaJets».

Όπως είναι ήδη γνωστό το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Άναξ» θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την γραμμή μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, ενώ κανονικά εκτελεί τα δρομολόγια του το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο «Ζέφυρος».

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •