Σ.Φάμελλος: «Ακροδεξιά ομάδα η ΝΔ – Κερδισμένη η Ελλάδα από τη συμφωνία στο Σκοπιανό»

«Και οι δύο λαοί θα είναι κερδισμένοι και αυτή είναι η ουσία της διεθνούς διπλωματίας. Τα υπόλοιπα είναι κανόνια, όπλα, αίμα και πόλεμος", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος,

ο οποίος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Απέδωσε την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση σε σκοπιμότητα να προλάβει τη διάσπαση της ΝΔ γιατί, όπως είπε, «τρώγονται σήμερα οι φιλοξενούμενοι με τους ιδιοκτήτες και σπιτονοικοκύρηδες».

«Τι είναι τελικά ο κ. Μητσοτάκης; Είναι ο Εφιάλτης για τα συμφέροντα της Ελλάδας ή απλώς λαγός του κ. Σαμαρά;» διερωτήθηκε ο κ. Φάμελλος, αλλά προσέθεσε πως τελικά δεν έχει σημασία γιατί «η ακροδεξιά ομάδα που κυριαρχεί πλέον στη ΝΔ ξέρει ότι επειδή δεν τους βγαίνει το σενάριο θα πρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας και έναν νέο διχασμό». «Είναι αδίστακτοι και για αυτό είναι επικίνδυνοι», είπε.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία, ο κ. Φάμελλος, ανέφερε ότι η δυνατή κοινωνία μπορεί να λύσει προβλήματα ενώ η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων τα δημιούργησε.

«Σ’ αυτή τη συμφωνία δεν ψάχνουμε για κερδισμένους και χαμένους» εκτίμησε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και απέναντι στο ενδεχόμενο να μείνει άλυτο το ζήτημα με την πΓΔΜ, προκειμένου να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη η ΝΔ, έκανε λόγο για «εγκληματικό λάθος».

Ταυτοχρόνως υπογράμμισε ότι «η συνταγματική αναθεώρηση που κερδίσαμε εμείς είναι περισσότερη από την εθνική γραμμή που είχατε μέχρι τώρα. Είναι πάνω από το erga omnes με τη σύνθετη γεωγραφική ονομασία και να προσθέσουμε και άλλα: την αλλαγή του ονόματος της εκκλησίας και τη σύνδεσή της με το πατριαρχείο, την αλλαγή δρόμων, αεροδρομίων και την αντικατάσταση αγαλμάτων». «Όλα αυτά οι πολιτικοί που δεν κατάφεραν να λύσουν ούτε το θέμα της ονομασίας, ζητούν τώρα να μην τα κερδίσει η Ελλάδα», κατέληξε στην ομιλία του.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...