• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρήγας: Άλλο ο πατριωτισμός και η αγάπη προς την πατρίδα και άλλο ο ακραίος εθνικισμός

Ρήγας: Άλλο ο πατριωτισμός και η αγάπη προς την πατρίδα και άλλο ο ακραίος εθνικισμός

"Είναι άλλο ο πατριωτισμός και η αγάπη προς την πατρίδα και άλλο ο ακραίος εθνικισμός, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός

Εθνικής ‘Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ από ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της ΔΕΘ, αναφερόμενος στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό . Ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι «αυτό το μήνυμα το έχει εμπεδώσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και εδώ στη Μακεδονία. Είναι προς όφελος όλων αυτή συμφωνία να ολοκληρωθεί και θα ολοκληρωθεί» καθώς «αυτή η λύση δημιουργεί όρους ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι «το μήνυμα είναι σαφές, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά η ειρηνική συνύπαρξη και η επίλυση των προβλημάτων, πράγμα το οποίο βοηθάει και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής που είναι ένα γεωγραφικό τόξο με πολλά προβλήματα. Παρά τις διαφορετικές επιδιώξεις που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή, εμείς θα επιμείνουμε. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και επιδιώκουμε φιλικές σχέσεις με όλους όσους συμβάλλουν στην ασφάλεια της περιοχής. Αυτό τηρήσαμε, αυτό τηρούμε και θα επιμείνουμε σε αυτή τη στρατηγική. Σχετικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, από εμάς γίνεται προσπάθεια να αμβλυνθεί η ένταση, με τη λογική ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή μας που μπορεί να ξεφύγουν”, παρατήρησε περαιτέρω.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα φανεί στο λαό η έξοδος από τα μνημόνια, ο κ. Ρήγας περιορίσθηκε να επισημάνει “σας υπενθυμίζω ότι όλη αυτή την περίοδο δίναμε τη μάχη στηρίζοντας τους ανθρώπους που είχαν υποφέρει περισσότερο. Την επόμενη μέρα θέλουμε να είναι όλοι συμμέτοχοι στην ανάπτυξη».

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας εξήρε την προσφορά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα του Δ’ Σώματος Στρατού που «πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων που στηρίζουν σημαντικά την τοπική κοινωνία της Θράκης».

Ο κ. Ρήγας επισκέφθηκε σειρά εκθεσιακών περιπτέρων στη ΔΕΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ