• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρεσιτάλ ψυχραιμίας από τον Κυρανάκη. Χαμός για την NOVARTIS (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεσιτάλ ψυχραιμίας από τον Κυρανάκη. Χαμός για την NOVARTIS (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης βρέθηκε σήμερα το πρωί στον Τάκη Χατζή και την Λίδα Μπόλα στον Alpha TV 24/10/2019

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η υπόθεση Novartis και η πρώτη ερώτηση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, από τον δημοσιογράφο Τ.Χατζή, ήταν επάνω στις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωεργιάδη που έβαλαν στο στόχαστρο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα και τον πρώην υπουργό υγείας Π.Πολάκη. Συγκεκριμένα ρωτήθηκε για το αν αυτή η στοχοποίηση ήταν λάθος εκ μέρος του.

Ο Κώστας Κυρανάκης απάντησε ότι «κατέδειξε με τον πλέο ευφυή τρόπο, το γεγονός ότι δεν μπορεί να κατηγορεί κανείς χωρίς στοιχεία τον πολιτικό του αντίπαλο». Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε δήλωση του Π.Πολάκη, την οποία μάλιστα κάλεσε τους συνεργάτες του καναλιού, στην οποία ο πρώην υπουργός έλεγε πως «Οι πολιτικοί τα έπιαναν».

Κατόπιν ρώτησε: Μπορεί κάποιος να κατηγορεί συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Σαμαράς, ο Άδωνις, ο Στουρνάρας, άνευ στοιχείων; Η μήπως δικαιολογείται ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, ο κ.Γιώργος Τσίπρας αλλά και ο Γ.Κατρούγκαλος να λένε, πως δεν έχει σημασία ότι αρχειοθετήθηκαν οι υποθέσεις, τη γλίτωσαν, υπονοώντας έτσι ότι δεν είναι αθώοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτές πολιτικοί.

Αυτό που είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης χθες, αναδεικνύει την υποκρισία της άλλης πλευράς, πρόσθεσε.

Στο σημείο εκείνο ο Τ.Χατζής, ρώτησε το «γαλάζιο βουλευτή»: «Εάν μετά από καποια χρόνια, προκύψουν νέα στοιχεία δεν πρέπει να ανασυρθεί η υπόθεση»; «Βεβαίως», απάντησε ο Κ.Κυρανάκης, όμως σήμερα δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους άρα είναι αθώοι εξήγησε, επιδεικνύοντας ρεσιτάλ ψυχραιμίας.

Επομένως, όλοι αυτοί που έλεγαν στα ΜΜΕ επί τρία χρόνια ότι τα έχουν πάρει οι συγκεκριμένοι πολιτικοί της ΝΔ, πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη, τόνισε. Τότε, τον ρώτησαν «γιατί αυτό που κατηγορείτε, το κάνετε εσείς, δημιουργώντας έτσι ένα νοσηρό κλίμα»;

Παίρνοντας αφορμή από την ερώτησή τους, ο Κώστας Κυρανάκης αντιρώτησε γιατί δεν επικρατεί το ίδιο νοσηρό κλίμα, όταν οι Α.Τσίπρας και Π.Πολάκης λένε στην ολομέλεια της Βουλής, πως κάποιοι τα πήραν χωρίς να έχει στοιχεία; Κατόπιν, ανέφερε το γεγονός της αύξησης των φαρμάκων των πολυεθνικών, μεταξύ των οποίων και της Novartis, επί υπουργίας Π.Πολάκη, και ρώτησε με τι κίνητρο έφεραν τον συγκεκριμένο νόμο και τον ψήφισαν, κάνοντας αυτό το «δωράκι», προκαλώντας αμηχανία στους συνομιλητές του.

Δείτε τι έγινε στη συνέχεια, καθώς και ολόκληρη την συζήτηση παρακάτω: