• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ραγδαίες εξελίξεις: Πάρθηκε η απόφαση για την άρση της ασυλίας Κ.Κυρανάκη και Α.Λοβέρδου- Tι ακολουθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις: Πάρθηκε η απόφαση για την άρση της ασυλίας Κ.Κυρανάκη και Α.Λοβέρδου- Tι ακολουθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής,

αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στην ολομέλεια την άρση της βουλευτικής ασυλίας, του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με την υπόθεση Novartis, με ΚΙΝΑΛ και ΝΔ να δίνουν θετική ψήφο λέγοντας πως έτσι το ζήτησε ο ίδιος ο πρώην υπουργός Υγείας.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο στην Ολομέλεια της Βουλής, γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το «ρασπουτινικό» παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, ενώ πρόσθεσε:

«Έχω ήδη μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέλω να σημειώσετε πως όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε τη σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή, δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία ούτε την υπουργική μου ιδιότητα. Σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου».

«Επειδή βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως», υπογράμμισε ο Α. Λοβέρδος.

Η Επιτροπή έδωσε επίσης το πράσινο φως, για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος είχε μηνυθεί από τη ΜΚΟ «Παρατηρητήριο Συμφωνιών Ελσίνκι» για ρατσιστικό σχόλιο.

«Είμαι κατά της βουλευτικής ασυλίας για λόγους αρχής και ζητώ την άρση της», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προκειμένου όπως είπε, «η δικαιοσύνη να αποφανθεί για τη μήνυση που είχε δεχθεί με την κατηγορία αντιτσιγγανικής ρητορικής μίσους».

Ο «γαλάζιος» βουλευτής, χαρακτήρισε αβάσιμη τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από τον πρόεδρο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτη Δημητρά, ωστόσο όπως είπε, «δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από την ασυλία μου».

Να θυμίσουμε πως η μήνυση έγινε εις βάρος του, όταν ο Κ.Κυρανάκης έγραψε τον Ιούνιο του 2019, πως το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση που εξήγγειλε προεκλογικά το κόμμα θα δίνεται σε ελληνόπουλα.

Ο ίδιος εξήγησε στα μέλη της Επιτροπής: «Επανέλαβα ένα μέτρο που αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και έχει σαν στόχο να αντιμετωπιστεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού. Η μήνυση είναι αβάσιμη. Είμαι όμως κατά της βουλευτικής ασυλίας και ζητώ για λόγους αρχής από την επιτροπή να γίνει άρση».

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •