• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρ. Σβίγκου: «Να επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία»

Ρ. Σβίγκου: «Να επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία»

Το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να το επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις» αναφέρει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».

«Χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικό, πιο γειωμένο στους κοινωνικούς χώρους, άρα και πιο αποτελεσματικό για τις μάχες που έρχονται» σημειώνει η κ. Σβίγκου και ασκώντας κριτική στη ΝΔ αναφέρει ότι «είναι αποφασισμένη να ξηλώσει κάθε κοινωνική κατάκτηση» και «αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί».

Η Ρ. Σβίγκου τονίζει επίσης, ότι είναι ιστορική ανάγκη να αντιστοιχηθεί η πολιτική και οργανωτική εμβέλεια του ΣΥΡΙΖΑ με τους ψηφοφόρους του, προσθέτοντας πως η χώρα χρειάζεται μια προγραμματική, αλλά και μαχητική αντιπολίτευση.

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση, κάνει λόγο για ανησυχητική υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, «είτε μιλούμε για την ΕΥΠ, για την ΕΡΤ, για το ΑΠΕ», αναφέρεται στη μικρή συμμετοχή γυναικών, αλλά και στην υπαγωγή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του μεταναστευτικού και του σωφρονισμού και των φυλακών, κίνηση, η οποία, όπως σημειώνει, δεν έχει μόνο συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, ενώ μιλά και για «κατίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων επί της πολιτικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το δημόσιο συμφέρον».

(φώτο: Eurokinissi)