• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρ. Δούρου: Η Δύναμη Ζωής θα συμβάλλει σε κάθε προσπάθεια συνέχισης της φιλοπεριβαλλοντικής, δίκαιης και βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων

Ρ. Δούρου: Η Δύναμη Ζωής θα συμβάλλει σε κάθε προσπάθεια συνέχισης της φιλοπεριβαλλοντικής, δίκαιης και βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων

Τη θετική στάση της εξέφρασε η Ρένα Δούρου, στη νέα περιφερειακή στρατηγική για την διαχείριση των απορριμμάτων που παρουσίασε σήμερα ο Γ. Πατούλης στους δημάρχους της Αττικής.

«Η Δύναμη Ζωής», επισημαίνει θα συμβάλλει σε κάθε προσπάθεια συνέχισης μιας περιβαλλοντικής διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί πρόκειται για «υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, όπου δεν έχουν θέση κινήσεις εντυπωσιασμού ή μικροπαραταξιακού συμφέροντος».

Αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή της θητείας της είχε θέσει προτεραιότητά της την προώθηση μιας οικονομικά και οικολογικά δίκαιης και βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής: Σκοπό επί του οποίου εκπονήθηκε και ισχύει ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων, με τη συμμετοχή και των τοπικών σχεδίων διαχείρισης των δήμων που απαγορεύει τους ΧΥΤΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή, σημειώνει η κ Δούρου, «υπάρχει τεκμηριωμένη πρόταση, στη βάση επιστημονικής έρευνας σχετικά με τα εξαντλημένα λατομεία της Αττικής, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία».

Επίσης η διοίκηση της Δύναμης Ζωής, παρατηρεί η πρώην περιφερειάρχης, προχώρησε σε σειρά αποφάσεων και ενεργειών, σε όλα τα επίπεδα – πρόληψης, διαχείρισης, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης – που αποτύπωσαν εμπράκτως τη νέα πολιτική διαχείρισης που εισήγαγε, σε συνεργασία με τους δήμους, ενώ «έχουν εξασφαλιστεί όλες οι προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή του ψηφισμένου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, ο οποίος εναρμονίζεται πλήρως με την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία (Οδηγ. 008/98/ΕΚ)», ολοκληρώνει η Ρ. Δούρου.

(φώτο: Eurokinissi)