• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προς αφανισμό η Χρυσή Αυγή – Έχασε και τον Ευρωβουλευτή της

Προς αφανισμό η Χρυσή Αυγή – Έχασε και τον Ευρωβουλευτή της

Καράβι που μπάζει μοιάζει εδώ και καιρό το κόμμα.

Μετά και την διαγραφή του Αθανάσιου Κωνσταντίνου, η Χρυσή Αυγή έμεινε χωρίς ευρωβουλευτές, με τα οικονομικά της να δέχονται νέο πλήγμα.

Χωρίς εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή έχει μείνει πλέον η Χρυσή Αυγή, κάτι που αποτελεί πλήγμα για τα οικονομικά του ακροδεξιού κόμματος.

Στις ευρωεκλογές που είχαν γίνει στις 26 Μαΐου του 2019 είχε συγκεντρώσει 275.000 ψήφους, με αποτέλεσμα να έχει διπλή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, με τον Γιάννη Λαγό και τον Αθανάσιο Κωνσταντίνου.

Οι αποχωρήσεις
Ο πρώτος στις 13 Ιουλίου αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή και τον Νοέμβριο ανακοίνωσε την ίδρυση της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης, ενώ ο δεύτερος εδώ και λίγες μέρες αποτελεί παρελθόν από την Χρυσή Αυγή, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαροι οι λόγοι.

Από το κόμμα λένε οτι διαγράφηκε επειδή ψήφισε υπέρ της χρηματοδότησης της Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται οτι αποχώρησε επειδή διαφωνούσε με την γραμμή του.

Το κόμμα πλέον δεν έχει κάποιον ευρωβουλευτή, κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο τα έσοδά του.

Θυμίζουμε πως μεγάλο μέρος (αν όχι όλος) ο μισθός των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής πηγαίνει προς ενίσχυσης του κόμματος, ενώ λόγω της δολοφονία του Παύλο Φύσσα έχουν δεσμευτεί τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης.

(gazzetta – φωτο:screenshot)