που διερευνά την ενδεχόμενη τέλεση του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για διαδικασίες αμνήστευσης των ευθυνών.
Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, δήλωσε ότι «σήμερα ζήσαμε το τελευταίο επεισόδιο στην προσπάθεια αμνήστευσης και προστασίας του κ. Καραμανλή. Η λειτουργία της Επιτροπής είναι συνταγματική υποχρέωση, όχι ευχέρεια. Την καταργούν όμως, για να ελαχιστοποιήσουν το πολιτικό κόστος. Για αυτό, παραμένουν στη συνείδηση της κοινωνίας ως οι ενορχηστρωτές της συγκάλυψης».
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μέλος της Επιτροπής, Ευαγγελία Λιακούλη, σχολίασε πως «δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ μετέτρεψε τη Βουλή σε πλυντήριο και το Σύνταγμα το έκανε κουρελόχαρτο. Παρακολουθήσαμε σήμερα την τελευταία πράξη φαρσοκωμοδίας με πλήρη αμνήστευση του Κώστα Καραμανλή».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΑΝΛ, επίσης μέλος της Επιτροπής, Γιώργος Μουλκιώτης, εξερχόμενος της συνεδρίασης ανέφερε ότι «σήμερα απογειώθηκε από την πλειοψηφία της ΝΔ η ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και της ελάχιστης πολιτικής αξιοπρέπειας».
Εν τω μεταξύ, πηγές του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης, σημείσαν ότι «σήμερα προστέθηκε το τελευταίο επεισόδιο στη μακρά αλληλουχία των μεθοδεύσεων ,με τις οποίες επιχειρήθηκε η προστασία του κυρίου Καραμανλή σε σχέση με τις ευθύνες του για τα σοβαρά ελλείμματα ασφαλείας στις σιδηροδρομικές μεταφορές, τα οποία οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. Θυμίζουμε ότι έχει προηγηθεί, με απόφαση του πρωθυπουργού, η πλήρης αμνήστευσή του για τη διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών του για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Αυτήν τη φορά, η κυβερνητική πλειοψηφία, υποστηρίζοντας το αφήγημα περί πολιτικής ηγεσίας «ανεύθυνης», «διακοσμητικής» και «αναρμόδιας», οριοθέτησε με ένα νομικώς διάτρητο σκεπτικό ένα πεδίο ευθυνών για τον πρώην υπουργό, το οποίο πάσχει νομικά και στερείται τεκμηρίωσης. Σήμερα, για δεύτερη φορά μετά την υπόθεση Τριαντόπουλου, η ΝΔ καταστρατηγεί το Σύνταγμα και επιφυλάσσει στον ελεγχόμενο πρώην υπουργό το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος τα στάδια της διερεύνησης των ευθυνών του κατά παράβαση του Συντάγματος, με τη γνωστή fast-track μεθόδευση. Η διερεύνηση της υπόθεσης Καραμανλή από την Επιτροπή που συνέστησε με απόφασή της η Ολομέλεια της Βουλής είναι συνταγματική υποχρέωση και όχι ευχέρεια.
Οι μεθοδεύσεις της συγκάλυψης συνεχίζονται. Οι μάσκες, όμως, έχουν πέσει εδώ και καιρό. Δεν ενδιαφέρονται για τη διερεύνηση της αλήθειας, παρά μόνο για την ελαχιστοποίηση του πολιτικού κόστους. Και γι’ αυτό, παραμένουν υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών και σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινωνικό αίτημα για απόδοση Δικαιοσύνης».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο









