Το πλαίσιο που θα ρυθμίζει μία σειρά από λειτουργικά ζητήματα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις ποινές προς τους ανεμβολίαστους – όπως θα εφαρμοστεί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, σε δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων και μονάδες υγείας – έχει σχεδόν κλειδώσει στο Μαξίμου και οι σχετικές διατάξεις αναμένονται στη Βουλή, πιθανότατα την Πέμπτη.
Το κυβερνητικό επιτελείο, χωρίς καμία διάθεση ανθρωπιάς και την ώρα που και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταφέρουν τον κορωνοϊό, εξετάζει λεπτομερώς τις νομικές αλλά και τις πρακτικές διαστάσεις του θέματος, αναζητώντας προσεκτική διατύπωση, ιδίως στο κρίσιμο πεδίο των κυρώσεων.
Η πρώτη είναι η αναστολή μισθού για όσους βρίσκονται στη λίστα υποχρεωτικότητας αλλά αρνούνται τον εμβολιασμό τους, με την εν λόγω επίπτωση να αναφέρεται ως «αναστολή εργασίας» ή «άδεια άνευ αποδοχών».
Το δεύτερο σημείο είναι η επ’ αόριστον ισχύς της εν λόγω αναστολής, χωρίς χρονικό «ταβάνι» δηλαδή, αλλά για όσο διαρκεί ο πανδημικός κίνδυνος.
Τρίτος άξονας είναι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ότι δεν θα προβλέπονται ούτε καν ασφαλιστικές εισφορές, παρά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που σημαίνει χαμένο μισθό αλλά και ένσημα για τον εργαζόμενο εφόσον επιμένει να μην κάνει το εμβόλιο.
Τέταρτον, η κυβέρνηση επιμένει σε όλους τους τόνους ότι θα υπάρχει αποσύνδεση του μέτρου με απολύσεις, επομένως αναμένεται διευκρίνιση ότι ο μη εμβολιασμός δεν θα δείχνει τον δρόμο για το πειθαρχικό συμβούλιο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά θα αντιμετωπίζεται ως ειδικό μέτρο με απευθείας χορήγηση άδειας χωρίς ο εργαζόμενος να πληρώνεται.
Πέμπτον, σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες θα μπορούν να ζητούν ενημέρωση για τον εμβολιασμό ή μη των εργαζομένων τους, παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο.
Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η σημερινή παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει κάποιος νοσηλευτής που φοβάται να κάνει το εμβόλιο, λόγω προηγουμένων περιστατικών παρενεργειών, είπε πως είτε θα κάνει το εμβόλιο είτε να βρει άλλη δουλειά ΕΚΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!!!
«Ο ανεμβολίαστος θα έχει την επιλογή να παραιτηθεί ή να παραμένει απλήρωτος. Σωστά», ρώτησε ο δημοσιογράφος τον κ. Βορίδη, παίρνοντας καταφατική απάντηση.
«Ο υγειονομικός θα αποκλείεται από την συγκεκριμένη αγορά εργασίας, καθώς θα υπάρχουν πρόστιμα στους εργοδότες», σημείωσε.
«Και πώς θα ζήσει ο άνθρωπος αυτός. Πώς θα ταΐσει τα παιδιά του; Φοβάται ο άνθρωπος να κάνει το εμβόλιο. Πώς θα ζήσει τα παιδιά του;», τον ρώτησε ο οικοδεσπότης της εκπομπής.
«Αν δεν συμμορφωθεί θα πρέπει να βρει άλλον πόρο. Ας κάνει το εμβόλιο αν δεν μπορεί να βρει άλλη δουλειά ή ας βρει άλλη δουλειά. Αυτή είναι η απάντηση», τόνισε ο υπουργός.
Ένας υγειονομικός λοιπόν που φοβάται να κάνει το εμβόλιο, θα πρέπει είτε να το κάνει ή να βρει άλλη δουλειά, εκτός του αντικειμένου που γνωρίζει (πολλοί είναι σε δουλειές ακόμα και 30 χρόνια!!!), την ώρα που και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό!!!
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!!
Δείτε από το 4.52:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανησυχητικά τα στοιχεία για τους 16χρονους στην Ελλάδα: Πίνουν, καπνίζουν και παίζουν τυχερά παιχνίδια
- Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης την Πέμπτη
- Το έκανε και αυτό η δεξιά τάξη πραγμάτων! Τι ειπώθηκε για την Τουρκία – Στο βάθος ο Τρίτος Ναός
- Τραγωδία στο Γκάζι: 16χρονη βρέθηκε νεκρή έξω από κλαμπ – Κατέρρευσε στη μέση του δρόμου
- Frantz Listz: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο συνθέτης “φαινόμενο” που προκαλούσε φρενίτιδα στο κοινό
- Με 159 «ναι» πέρασε στην Βουλή η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη
- Ο φόρος που έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικές γκρίνιες στην Ιταλία
- Συνεχίζονται οι επιτυχείς επιχειρήσεις των Ρώσων στις περιοχές Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ
- Σπάνιο στιγμιότυπο από τους θαλάσσιους πάγους που επέστρεψαν στην ανατολική Σιβηρία, vid
- Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο αναμένεται αύριο στο Ισραήλ