Πως σχολιάζουν βουλευτές την επόμενη μέρα για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, vid

Η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Ξεκαλάκης από το ΠΑΣΟΚ, μίλησαν στο Κοινωνία Ώρα MEGA» για το αποτέλεσμα των εκλογών και για το τι μέλλει γενέσθαι.


Ζαχαράκη: «Ο κόσμος έδειξε την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη»
Η κ. Ζαχαράκη που βγήκε πρώτη σε ψήφους στην Α’ Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της κάλπης.

«Κατέβαινα για πρώτη φορά, είμαι ενθουσιασμένη και πολύ σαστισμένη. Ήταν μία δύσκολη διαδικασία. Είναι σημαντικό, είναι πολλές γυναίκες και είδα και πάρα πολλά παιδιά. χάρηκα πολύ χθες, είδα πολλά νέα παιδιά στα εκλογικά κέντρα που πέρασα, εκ των περιφερειών. Του ς καλωσορίζουμε σε αυτή τη διαδικασία της δημοκρατίας. Θα πρέπει αυτό το κλίμα να το συντηρήσουμε με ένα υπόδειγμα της πολιτικής, είναι μεγάλο άγχος και ευθύνη», ανέφερε αρχικά σχετικά με την εκλογή της.

Για την πρωτοφανή διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Ζαχαράκη είπε: «το εύρος της διαφορές ήταν κάτι που εξελίχθηκε μάλλον με απρόσμενους όρους. Αυτό που παρατηρούσα και θέλω να το καταθέσω είναι ότι στα εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα φαινόταν ότι ο κόσμος ερχόταν με πολλή μεγάλη ζέση. Παρατηρούσα μια μεγάλη αγωνία από τον κόσμο να υπάρξει σταθερότητα, να μάθουν πράγματα. Δεν ήθελαν αυτή τη στιγμή περιπέτειες, εμπιστεύονταν σε μεγάλο βαθμό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μία ολόκληρη 4ετία στη δημοφιλία και στην εμπιστοσύνη ήταν πάντα μπροστά ο πρωθυπουργός, ενώ άλλες φορές είναι μπροστά ο «κανένας» και οι πολλαπλές κρίσεις ενδυνάμωσαν την εικόνα του πρωθυπουργού».

Για το γεγονός ότι πρώτος στις Σέρρες βγήκε ο Κώστας Καραμανλής, που ήταν υπουργός μεταφορών όταν έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη, υπογράμμισε πως, «δεν μπορείς να σχετικοποιείς τα πράγματα. Τα Τέμπη είναι τα Τέμπη, κανείς δεν θα τα ξεχάσει, και σίγουρα η μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι σε αυτές τις ζωές και συνάμα τους ανθρώπους, κλονιστήκαμε όλοι τόσο πολύ, που δεσμευθήκαμε τα Τέμπη να μην ξανασυμβούν. λέγαμε πως οι πολίτες των Σερρών θα αξιολογήσουν τον πρώην υπουργό και εν τέλει διαχωρίσαμε μία δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο μεταφορών για πολλά χρόνια και επί της 4ετίας ξεμπλόκαραν πάρα πολλά έργα και άλλα προχωρούν και συνάμα προς τον νομό. Οι πολίτες αξιολογήσαν και τίμησαν μία επιλογή με μία πρωτιά. Τίποτα όμως δε θα ξεχαστεί. Πολύ σύντομα και μόλις ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τις δεύτερες κάλπες, ο κόσμος θα ζητήσει λογοδοσία για το τι γίνεται με την συμπλήρωση της νοσουσας σύμβασης, με τα έργα στον Οργανισμό, τα έργα διαφάνειας και εσωτερικού ελέγχου σε όλο το Δημόσιο».

Κουρουμπλής: «Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας – Δεν μπορεί στις νίκες να είμαστε όλοι μαζί και στις ήττες να φταίει μόνο ο Τσίπρας»
Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του έκανε ένα πρώτο σχόλιο για το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Να συγχαρώ την κ. Ζαχαράκη, όχι μόνο για ότι βγήκε πρώτη αλλά και γιατί κατάφερε να «κερδίσει» τον κ. Βορίδη, αυτό είναι μία προσωπική νίκη και οφείλει να της το αναγνωρίσει κανείς. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε, είναι σεβαστή η βούλησή του, είναι μεγάλη η νίκη της ΝΔ, τουλάχιστον προς το παρόν γιατί θα πάμε και στις επόμενες εκλογές. με προβληματίζουν δύο πράγματα. Ο λαός ψήφισε την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τη φτώχεια του, την κοινωνική ανασφάλεια, τους πλειστηριασμούς, ψήφισε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση το δημόσιο χρέος, και το πώς θα διαχειριστεί το πρόγραμμα ανάκαμψης. Αυτό δείχνει ότι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν στόχευσε σωστά και δεν έπεισε σε αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δει, να αναλύσει, όλα αυτά που συνετέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα, να επαναπροσδιορίσει το ταχύτερο δυνατόν τους στόχους του», επεσήμανε αρχικά.

Για τι αλλαγές έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας;

«Αλλαγές στο αφήγημα καταρχάς. Μπορεί να έχουμε μια μεγάλη νίκη της ΝΔ, από την άλλη τα προβλήματα υφίστανται. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει τους κωδικούς με τους οποίους θα πει στην κοινωνία ότι η ακρίβεια αυτή δεν είναι μόνο εισαγόμενη, είναι και η αισχροκέρδεια που παράγεται στην Ελλάδα. Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας σωστά στον κόσμο. Δεν φταίει ο Τσίπρας φταίμε όλοι μαζί. Δεν τίθεται θέμα αρχηγού. Δεν μπορεί στις νίκες να είμαστε όλοι μαζί και στις ήττες να φταίει μόνο ο Τσίπρας. Στην επόμενη αναμέτρηση θα επαναπροσδιοριστούν τα πράγματα», επεσήμανε.

(megatv – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί