• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Πώς αποτιμά το Μαξίμου την σημερινή προ ημερησίας – Βλέπουν αποστάσεις Μητσοτάκη από Σαμαρά

Πώς αποτιμά το Μαξίμου την σημερινή προ ημερησίας – Βλέπουν αποστάσεις Μητσοτάκη από Σαμαρά

Θετική αποτίμηση της σημερινής προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή κάνουν στην κυβέρνηση καθώς εκτιμούν ότι ήταν ξεκάθαρη η υπεροχή του πρωθυπουργού έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς απαντήσεις σε κομβικά ερωτήματα, ενώ υποχρεώθηκε σε αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά. Ειδικότερα, όπως σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης:

-Στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Μητσοτάκης, επιχείρησε ατυχώς, για ακόμη μία φορά, να μετατοπίσει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στην ανομία, επιβεβαιώνοντας πως όλο το καταστροφολογικό αφήγημά του έχει καταρρεύσει.

– Ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και θεσμικούς παράγοντες που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης. Αλλά δεν είπε τι πιστεύει για την επόμενη μέρα, μετά τον τερματισμό των μνημονίων. Δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. Άρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;

– Ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το κατά πόσο θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προβλέπονται και στο Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, επιβεβαιώνοντας ότι το πλάνο του για την ανάπτυξη βασίζεται μονάχα στη συντριβή της εργασίας υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

– Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε εάν επιμένει στην αναλογία 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το 2019 αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, καθώς και εάν επιμένει πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη Δημόσια Υγεία.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu