• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Ποιος θέλει να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ – Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο δρόμος της Χρυσής Αυγής και τι λένε οι ξένοι για την ΝΔ

Ποιος θέλει να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ – Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο δρόμος της Χρυσής Αυγής και τι λένε οι ξένοι για την ΝΔ

Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από τους πολιτικούς, καθώς εκείνοι δεν τους εισακούν.

Αυτή η κυβέρνηση βέβαια έχει συγκεντρώσει την περισσότερη αντιπάθεια, καθώς κατηγορείται για παράδοση των ιερών και οσίων του Ελληνισμού, μετά την συμφωνία που υπογράφηκε για το Σκοπιανό.

Ως εκ τούτου τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ξεκινήσει να εισάγουν εκ νέου πατριωτικό λόγο στην ρητορική τους, με τον κύριο πολιτικό πόλο αντίδρασης στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία διαβεβαιώνει, παρά τα ύποπτα γερμανικά δημοσιεύματα, πως θα καταψηφίσει την συμφωνία για το Σκοπιανό.

Ως εκ τούτου δυτικά ΜΜΕ ταυτίζουν τον Κ. Μητσοτάκη με πολιτικούς της Εθνικής Δεξιά στην Ευρώπη, όπως ο Βίκτορ Όρμπαν της Ουγγαρίας.

Η Χρυσή Αυγή τάσσεται κατά της συμφωνίας, αλλά οφείλει να συμμετέχει πιο ουσιαστικά στα κοινοβουλευτικά δρώμενα και όχι απλά με ιαχές, οι οποίες δεν εμποδίζουν κάτι, όπως είδαμε.

Η Ένωση Κεντρώων τάσσεται κατά της συμφωνίας, ενώ το ΚΚΕ απέχει.

Οι πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις σημειώνονται στο Κίνημα Αλλαγής.

Εκεί βαθαίνει το ρήγμα στο Κίνημα Αλλαγής, και ιδιαίτερα ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, μετά την απόφαση του δεύτερου να στηρίξει την κυβέρνηση στη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Κατά την εισήγησή του στη Βουλή λίγο πριν την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής ο επικεφαλής του Ποταμιού, ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο η μόνη λύση είναι η σύσφιξη των σχέσεων με τους γείτονες μας στα βόρεια.

Οι παραπάνω δηλώσεις φαίνεται πως φέρνουν τον Σταύρο Θεοδωράκη για άλλη μια φορά απέναντι από τη επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία δήλωσε ότι η συμφωνία δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση και δεν πρόκειται να την στηρίξει, κάνοντας στροφή προς το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποδυναμώθηκε, ιδιαίτερα από το αριστερόστροφο ΠΑΣΟΚ των συμφερόντων, το οποίο, όμως τώρα βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σενάρια διαζυγίου φαίνεται να φουντώνουν μετά και τη συνέντευξη του αρχηγού του Ποταμιού στο iefimerida.gr, με την οποία αφήνει σαφείς αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας πως οι τελευταίες αποφάσεις που ελήφθησαν στα τελευταία κρίσιμα ζητήματα δεν ανταποκρίνονται στην κοινή τους δέσμευση να μην γίνει το ΚΙΝΑΛ ένα ΠΑΣΟΚ plus.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης, 151 βουλευτές για να κυρώσει από το ελληνικό κοινοβούλιο το κείμενο της Συμφωνίας, που υπέγραψε με τον Ζάεφ, με τον Δικηγορικό Σύλλογο να αντιδρά και να ζητά 180.

Σε περίπτωση που ισχύσει τελικά ο αριθμός 151, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απώλειες από την κοινοβουλευτική του ομάδα και «κατεβάσει» στην ψηφοφορία 145 βουλευτές, τότε αναζητά άλλους έξι βουλευτές που θα ψηφίσουν την Συμφωνία.

Επομένως, αναζητά την στήριξη του Ποταμιού για να καταφέρει να περάσει την συμφωνία με οριακή απόλυτη πλειοψηφία. Ωστόσο η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού δεν φαίνεται να είναι συμπαγής γύρω από το ζήτημα αυτό.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σπύρος Δαννέλης, ο Σπύρος Λυκούδης κι ο Γρηγόρης Ψαριανός φαίνεται να τάσσονται υπέρ της συμφωνίας ενώ ο Γιώργος Αμυράς και ο Γιώργος Μαυρωτάς διατηρούν επιφυλάξεις.

Σε περίπτωση, όμως, που ο Σταύρος Θεοδωράκης συνταχθεί με την αρνητική θέση της αντιπολίτευσης, τότε η κυβέρνηση ευελπιστεί σε διαρροές από τους ΑΝΕΛ.

Αν κανείς δεν συμφωνήσει, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu