«Στη Γάζα ματώνει η καρδιά της ανθρωπότητας. Κανένας ευαίσθητος άνθρωπος δεν μπορεί να μένει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτήν την αδιανόητη τραγωδία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να άρει το βέτο τώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να σιγήσουν τα όπλα και να δοθεί χώρος στη διπλωματία. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη στον Νετανιάχου και να στηρίξει έμπρακτα το αίτημα για κατάπαυση του πυρός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.
Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ακόμα ότι «στο πλαίσιο της ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως όλοι οι όμηροι που κρατάει η Χαμάς, να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα και να επιτραπεί η επιστροφή των χιλιάδων που έχουν εκτοπιστεί από τη Βόρεια Γάζα».
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς «για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη Γάζα, όπου τα θύματα είναι κυρίως άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ ταυτόχρονα γίνεται μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση καταστροφής των υποδομών».
Όπως ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό λαό, για τη Νέα Αριστερά ο μόνος τρόπος να δοθεί τέλος στο σπιράλ της βίας, της τρομοκρατίας και της βαρβαρότητας στην Μέση Ανατολή, είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως άλλωστε ορίζουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Μάλιστα, ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε τον κ. Ντόρκχομ ότι θα καταθέσει επίσημα αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να προσκληθεί και να μιλήσει στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμούντ Αμπάς.
Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Νέα Αριστερά θεωρεί ηθικά απαράδεκτη και γεωπολιτικά επικίνδυνη την ταύτιση της Ελλάδας με τον Νετανιάχου. Η Νέα Αριστερά θεωρεί ότι «για μια χώρα σαν την Ελλάδα, το εθνικό συμφέρον ταυτίζεται απόλυτα με τον σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και την υπεράσπιση της ειρήνης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια απομακρυνόμενη από το λογική της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που υπηρέτησαν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θα έχουμε νέα πτώση διεθνιστικής κυβέρνησης στην «καρδιά» της Ευρώπης;
- Χρήματα από την Ρωσία ή από τους φορολογούμενους θέλουν οι διεθνιστές της Ευρώπης
- Η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία απαιτεί «μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί», δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









