• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποιο “διαζύγιο”; Σανίδα σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο- Δεν αίρεται η ασυλία του!

Ποιο “διαζύγιο”; Σανίδα σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο- Δεν αίρεται η ασυλία του!

Αντίθετα, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε την άρση της βουλευτικής ασυλίας των κ.κ. Γιώργου Κυρίτση (ΣΥΡΙΖΑ) και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση (Χρυσή Αυγή).


Παρότι οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ θεωρούνται κάτι παραπάνω από τεταμένες, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αποφάσισαν να παράσχουν «σανίδα» σωτηρίας στον Πάνο Καμμένος, ψηφίζοντας αρνητικά στην άρση της ασυλίας του.

Η ψηφοφορία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής πραγματοποιήθηκε έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε το αδίκημα τελέστηκε, κατά τη διάρκεια της άσκησης των υπουργικών του καθηκόντων και επομένως, εμπίπτει στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Την άποψη αυτή συμμερίστηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Επιτροπή, με αποτέλεσμα τη μη άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Άμυνας.

Αντίθετα, η Επιτροπή εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, για τη θητεία του στο διοικητικό συμβούλιο του «Αθήνα 9,84», αλλά και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, για τις δηλώσεις περί «ανάγκης στρατιωτικού πραξικοπήματος».

(sputniknews.gr-φώτο: Eurokinissi)