• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Ποιες παραιτήσεις; «Θα το πάμε μέχρι τέλους» διαμηνύουν στο Μαξίμου, με αντίπαλο την….κλιματική αλλαγή

Ποιες παραιτήσεις; «Θα το πάμε μέχρι τέλους» διαμηνύουν στο Μαξίμου, με αντίπαλο την….κλιματική αλλαγή

«Πυροτέχνημα» ήταν καθώς φαίνεται η παραίτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα,

ειδικά από τη στιγμή που ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στο συγκεκριμένο Υπουργείο κάνει αναγγελίες για…νέες μάχες.

Ειδικότερα ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του νωρίτερα στον σταθμό «Κόκκινο» μίλησε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση να δώσει τις μάχες με το «παλιό», υποσχόμενος πως «θα το πάνε μέχρι τέλους»:

«Οφείλουμε να το πάμε μέχρι τέλος. Κανείς δεν μπορεί πει «αργήσατε», ούτε στην Κινέτα ούτε στην Ανατολική Αττική, παρά την τραγική έκβαση αυτής της κατάστασης καθώς πάντοτε συγκριτικά με τις προηγούμενες χρόνιες είχαμε μια καλή οργάνωση των διαθέσιμων μέσων και δυνατοτήτων μας».

Αφού ο ίδιος προανήγγειλε την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, έθιξε και το θέμα της…κλιματικής αλλαγής, τοποθετώντας την ουσιαστικά στο κάδρο όσων δυσκολιών έχει να αντιμετωπίσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Φυσικά οι όποιες δηλώσεις μεταμέλειας για τον αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών στην Αν.Αττική πήγαν για άλλη μία φορά περίπατο από κυβερνητικά χείλη:

«Βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες εκπόνησης κάποιους πορίσματος για τη διακρίβωση και αποτίμηση αιτιών και ευθυνών, όχι σαν και αυτές που αναζητεί μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Το πόρισμα θα βγει συντεταγμένα με προσεκτικό τρόπο για να έχει και αξία όχι μόνο για επικοινωνιακή εκτόνωση αλλά για να βγάλουμε τα πιο χρήσιμα και πιο σωστά αποτελέσματα.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες – με τις οποίες λόγω κλιματικής αλλαγής θα ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι – σε συνδυασμό με τις «γερασμένες υποδομές» που έχει η χώρα όπως είναι π.χ. τα αντιπλημμυρικά έργα και μαζί με τον υπερπληθυσμό προβληματικών περιοχών και μη αντιστοίχιση υποδομών και αναγκαίων έργων με αυτήν την πραγματικότητα όλα αυτά οδηγούν σ’ ένα συμπέρασμα ότι πρέπει να έχεις μια αποτελεσματική σχεδιασμένη εξ αρχής πολιτική προστασία».

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...