• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού και ΕΡΓΑΣΙΑ: Πήρε θέση η κυβέρνηση μετά τα δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις

Πιστοποιητικό εμβολιασμού και ΕΡΓΑΣΙΑ: Πήρε θέση η κυβέρνηση μετά τα δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις

Τι είχε γράψει το el.gr

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν οι δραστηριότητες την 1η Μαρτίου, τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας το  πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ αναφέρθηκε και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, μετά τα δημοσιεύματα, πολλά εκ των οποίων από το el.gr, τα οποία κάνουν λόγο για άμεσο ή έμμεσο εκβιασμό απέναντι σε εργαζόμενους (ΕΔΩ), προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο, αλλά σχετίζονται και με αποφάσεις επίσημων θεσμών που απαγορεύουν πιέσεις κατά όσων ΔΕΝ θέλουν να εμβολιαστούν (ΕΔΩ).

«Την 1η Μαρτίου, εάν επικρατήσει σταθεροποίηση της κατάστασης με τα κρούσματα, θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων», είπε χαρακτηριστικά.

Αναγνώρισε δε ότι θα υπάρξουν τεράστια ζητήματα και η επόμενη μέρα του κορωνοϊού θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού τόνισε ότι χορηγείται πλέον σε όλες τις χώρες του κόσμου και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο, ώστε να είναι εύκολη η εξέτασή τους, ιδιαίτερα στους τουρίστες που  θα έρχονται στη χώρα μας.

«Όλοι θα έχουμε την δυνατότητα να ταξιδέψουμε και δεν θα είναι το πιστοποιητικό  προϋπόθεση για να ταξιδέψει κανείς εντός ή εκτός της χώρας. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν αποτελεί διαβατήριο ταξιδιωτικό αλλά δημιουργεί μια καλύτερη προϋπόθεση ελέγχου. Θα βοηθήσει στη στόχευση των ελέγχων όσων έρχονται στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την χρήση του στους χώρους εργασίας, απάντησε ότι το πιστοποιητικό θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για λόγους διευκόλυνσης μετακίνησης, ενώ οποιαδήποτε άλλη χρήση του θα είναι παράνομη και θα συνιστά διάκριση σε βάρος του εργαζομένου.

Τα λεγόμενα του κ. Γεραπετρίτη πρέπει να κρατηθούν από κάθε εργαζόμενο, όσο βέβαια θα ισχύσουν, αν θα ισχύσουν, καθώς η κάθε κυβέρνηση άλλα λέει άλλα κάνει στην συνέχεια.