Ο υπουργός Παιδείας με ανάρτησή του στο facebook αποδομεί τις αιτιάσεις του κ. Κασσελάκη και αναφέρεται λεπτομερώς στις έως τώρα ενέργειες της κυβέρνησης για να επιλυθεί ένα υπαρκτό πρόβλημα, με βάση την σχετική δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και-κυρίως- σε όσα ετοιμάζονται από το ΥΠΑΙΘΑ , ώστε από τον Σεπτέμβριο 2024 οι μαθητές των πλέον απομακρυμένων περιοχών της χώρας να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σχολείο.
« Τα ζητήματα παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό απαιτούν υπευθυνότητα αντί για πυροτεχνήματα” τονίζει ο κ. Πιερρακάκης, δηλώνοντας, ταυτόχρονα, πως «η προετοιμασία από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού βρίοσκεται σε φάση ολοκλήρωσης”, ενώ σημειώνει: «Η λύση που επελέγη για τους δύο μαθητές στη Γαύδο ήταν μεταβατική. Αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ακριτικό νησί, τον Ιανουάριο του 2023, υπήρξε κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα εγγραφούν σε σχολική μονάδα και να μην τεθεί σε κίνδυνο ο προβιβασμός τους στην επόμενη τάξη. Σε επικοινωνία με την οικογένεια, η οποία έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη, δόθηκε η λύση οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατ’ ιδίαν διδασκαλία υπό την επίβλεψη του Γυμνασίου της Παλαιόχωρας Κρήτης, στο οποίο δίνουν εξετάσεις. Εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν σε επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να δίνονται οι σχετικές κατευθύνσεις».
Ολόκληρη η ανάρττηση του κ. Πιερρακάκη έχει ως εξής:
«Τα ζητήματα παιδείας είναι πολύ σοβαρά για να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικού λαϊκισμού στα social media του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και απαιτούν υπευθυνότητα αντί για πυροτεχνήματα.
Ο κ. Κασσελάκης παραβιάζει ανοικτές θύρες.
Τον Σεπτέμβριο του 2024 οι μαθητές των πλέον απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ορεινών και νησιωτικών, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σχολείο. Η προετοιμασία του από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Οι μαθητές θα διδάσκονται από καθηγητές όλα τα μαθήματα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολείου. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της ψηφιακής ενισχυτικής διδασκαλίας, που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες για τους μαθητές του γυμνασίου στα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών.
Η λύση που επελέγη για τους δύο μαθητές στη Γαύδο ήταν μεταβατική. Αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ακριτικό νησί, τον Ιανουάριο του 2023, υπήρξε κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα εγγραφούν σε σχολική μονάδα και να μην τεθεί σε κίνδυνο ο προβιβασμός τους στην επόμενη τάξη. Σε επικοινωνία με την οικογένεια, η οποία έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη, δόθηκε η λύση οι μαθητές να προχωρήσουν σε κατ’ ιδίαν διδασκαλία υπό την επίβλεψη του Γυμνασίου της Παλαιόχωρας Κρήτης, στο οποίο δίνουν εξετάσεις. Εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν σε επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να δίνονται οι σχετικές κατευθύνσεις.
Η λύση που θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο αποσκοπεί στο να στηριχθούν οι ακριτικές περιοχές, τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Με πράξεις και όχι με λόγια. Και σίγουρα όχι με σκηνοθετημένα βίντεο κλιπ».
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









