• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πέτσας: Το πακέτο στήριξης της ΕΕ δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις

Πέτσας: Το πακέτο στήριξης της ΕΕ δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε εκ νέου ότι στην κυβέρνηση δεν γίνεται καμιά συζήτηση για πρόωρες εκλογές ή για ανασχηματισμό.

Η χρηματοδότηση που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού δεν συνδέεται με καμιά μνημονιακή υποχρέωση, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην πρόταση της Κομισιόν για το πακέτο στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι έχει σημασία να σταθούμε σε τρεις λέξεις που αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν: αλληλεγγύη, συνοχή και σύγκλιση.

Όπως τόνισε, το ποσό το οποίο προτείνεται είναι διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί, ενώ σημείωσε πως ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η Ελλάδα.

Είπε επίσης ότι τα κονδύλια από το πακέτο στήριξης θα εκταμιευθούν σταδιακά εντός τριών ετών.

Αναφερόμενος στη στήριξη των δανειοληπτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι εκτός από την παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα στηριχθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες, με το ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση αυτή, να υπολογίζεται σε 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που έλαβαν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, σημείωσε ότι το κράτος θα αναπληρώσει ένα τρίτο των απωλειών τους.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι πριν από τρεις μήνες έγινε ότι έπρεπε στην κρίση πουν προσπάθησε να δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο και το ίδιο θα συμβεί και πάλι όπου, προκειμένου να υπερασπιστεί η χώρα τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε εκ νέου ότι στην κυβέρνηση δεν γίνεται καμιά συζήτηση για πρόωρες εκλογές ή για ανασχηματισμό.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)