Πέτσας: Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν από τη φυλακή τον Κορκονέα

Νέα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση Κορκονέα εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο Κορκονέας βγαίνει έξω με τις αποφάσεις που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση για τον νέο Ποινικό Κώδικα τον οποίο όπως σημείωσε ψήφισε μόνη της. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Κορκονέας αποφυλακίζεται γιατί άλλαξε η παράμετρος των ελαφρυντικών και μειώθηκε το μέγιστο ύψος της ποινής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Δεν σχολιάζουμε αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που σχετίζεται δυστυχώς με αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης. Έχει να κάνει με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Και η αποφυλάκιση Κορκονέα, η μικρότερη ποινή, οφείλεται βασικά σε δύο λόγους: Πρώτον ότι άλλαξε το θέμα των ελαφρυντικών με τρόπο που επιβάλλει στο δικαστήριο να εξετάσει τον πρότερο σύννομο βίο και για αυτό του αναγνώρισε ελαφρυντικό. Και το δεύτερο ότι χαμήλωσε το μέγιστο ύψος της ποινής, από τα 20 έτη στα 15. Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων είχε ως αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί ο Κορκονέας.

Εμείς έχουμε πει ότι θα αλλάξουμε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που προσβάλλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και μας βρίσκουν απέναντι. Θέλουμε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και αυτό θα κάνουμε. Θα αλλάξουμε αστοχίες εξαιτίας των οποίων ακόμη και καταδικασθέντες για ειδεχθή εγκλήματα βγαίνουν έξω.

(φώτο: Eurokinissi-πηγή: protothema.gr)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...