• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πέτσας: Ο Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, τα σύνορα δεν αλλάζουν

Πέτσας: Ο Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, τα σύνορα δεν αλλάζουν

Για τα γεγονότα στον Έβρο και την ολοκλήρωση του φράχτη ρωτήθηκε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, τα σύνορα δεν αλλάζουν» διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για τα γεγονότα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο.

«Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα παντού» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.


Για την κατασκευή επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, ο κ. Πέτσας είπε ότι «είναι δεδομένη» η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση και πρόσθεσε ότι μέσα σε 10 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τον ορισμό αναδόχου για το έργο.

Κάλεσε, παράλληλα, «να αποφεύγουμε λεκτικές υπερβολές και το παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας», ενώ τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμιά ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος».


«Δεν μπορεί να κυνηγάμε συνεχώς χίμαιρες ή να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς, τέλος, για φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει σε ΜΜΕ και φέρεται να απεικονίζουν «Τούρκους σε ελληνικό έδαφος», ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «δεν έχουν καμιά σχέση με την παρουσία ξένης δύναμης».

«Βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. Είναι μάλιστα από άλλες περιοχές κι όχι από το Μελισσοκομείο» επισήμανε.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)