«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τον πρώην Βουλευτή Β’ Πειραιά Ηλία Βουγιουκλάκη. Ο Ηλίας Βουγιουκλάκης γεννήθηκε στη Λάγια Λακωνίας το 1945. Σπούδασε πολιτικές και νομικές επιστήμες και υπήρξε κορυφαίος ποινικολόγος.
Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε έντονη συνδικαλιστική δράση ως Πρόεδρος των Λακώνων φοιτητών και της Φοιτητικής Πνευματικής Εστίας Πειραιώς και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών, ενώ έντονη ήταν και η αντιδικτατορική δράση που ανέπτυξε υπερασπιζόμενος δωρεάν άλλους αγωνιστές σε έκτακτα στρατοδικεία.
Ο Ηλίας Βουγιουκλάκης υπήρξε διαχρονικά ένας πολιτικός με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αγωνιστικότητα, ήθος και σημαντική προσφορά στην παράταξη. Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής το 1974, ενώ υπηρέτησε την πατρίδα και τους συμπολίτες του από τα έδρανα του Κοινοβουλίου μέχρι το 1993 και το 1994 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας».
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία – Δημοτικές Εκλογές: Ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ νικητής στο Παρίσι
- Στίβος – Παγκόσμιο κλειστού: Έκτος ο Μίλτος Τεντόγλου
- Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία-Παλατινάτο – Προς κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού με το SPD
- Χ. Βουρλιώτης: Μέχρι και σε 1,037 τρισ. ευρώ ετησίως το ξέπλυμα χρήματος παγκοσμίως
- Du Zhu Piao: Η παραδοσιακή κινεζική τεχνική που έγινε εξωπραγματικό άθλημα (Vid)
- Aρχηγός ισραηλινού γεν. επιτελείου: Ο στρατός «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στον Λίβανο
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο









