Πειρατεία στο Καμερούν: Ψυχραιμία ζητά ο Πλακιωτάκης – «Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα»

Αγωνία επικρατεί για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς που απήχθησαν έπειτα από πειρατεία στο υπό ελληνική σημαία τάνκερ «Happy Lady» στο Καμερούν.

Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε ό,τι αφορά την υπόθεση απαγωγής των πέντε Ελλήνων ναυτικών στο Καμερούν, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την απελευθέρωσή τους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στο Open, η κυβέρνηση μέσω των συναρμόδιων υπουργείων Ναυτιλίας και Εξωτερικών βρίσκεται σε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να παρθούν πρωτοβουλίες.
Τόνισε πως το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Happy Lady» για να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς οι πέντε ναυτικοί.

Από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει ζητήσει να γίνει ό,τι χρειάζεται για την απελευθέρωση των Ελλήνων.

Για την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία των απαγωγέων και όπως τόνισε ο υπουργός ακόμα είναι νωρίς.

Υπενθυμίζεται πως επίθεση δέχτηκε το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» ενώ βρισκόταν στο Καμερούν, ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας ο 35χρονος τρίτος μηχανικός.

Ο υπουργός συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε ότι «ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας».

Συνολικά απήχθησαν οκτώ μέλη πληρώματος, εξ αυτών οι 5 είναι Έλληνες υπήκοοι, οι 2 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί