• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Πατούλης: Το Παγκράτι όπως και άλλες περιοχές Λεκανοπεδίου Αττικής, έχουν άμεση ανάγκη αναπτυξιακής επανεκκίνησης

Πατούλης: Το Παγκράτι όπως και άλλες περιοχές Λεκανοπεδίου Αττικής, έχουν άμεση ανάγκη αναπτυξιακής επανεκκίνησης

Για «εικόνα παρακμής» στο ‘Αλσος Παγκρατίου και «τριτοκοσμική κατάσταση» στο Α.Τ της πόλης,

κάνει λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά από επίσκεψη του προκειμένου να ενημερωθεί από πολίτες, εκπροσώπους του επιχειρείν και τοπικών φορέων για τα προβλήματα που υπάρχουν σε μία από τις πιο κεντρικές συνοικίες της Αθήνας.

Ο κ. Πατούλης περιόδευσε σε πολλά εμπορικά μαγαζιά της περιοχής και ενημερώθηκε από τους καταστηματάρχες για τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν με έμφαση στα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, εξαιτίας του μη επαρκούς καθαρισμού των φρεατίων, στην έλλειψη φωτισμού, καθαριότητας και υποδομών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως μετά τη μεταφορά της αστυνομικής διεύθυνσης Ν. Κόσμου στο τμήμα Παγκρατίου, χωρίς να ακολουθήσει ενίσχυση του προσωπικού όπως απαιτούνταν λόγω νέων αυξημένων αρμοδιοτήτων.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε τις συνθήκες «τριτοκοσμικές», υπογραμμίζοντας πως είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μέριμνα για τη βελτίωση των όρων εργασίας των αστυνομικών και άρα για τη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου όπου με τον ιερέα συζήτησε για τις προοπτικές δημιουργίας ενός διαδημοτικού δικτύου με κυψέλες πολιτισμού και εκπαίδευσης για τους νέους, σε συνεργασία με την εκκλησία. Στα ΚΑΠΗ-Λέσχη Φιλίας Παγκρατίου ακούσε από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για τα προβλήματα τους, με έμφαση την απουσία γιατρού που να έχει τη δυνατότητα συνταγογράφησης στο ΚΑΠΗ, αλλά και τις δραστηριότητες που κάνουν προκειμένου να απασχολούνται δημιουργικά.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ‘Αλσος Παγκρατίου, ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή, που όμως έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, λόγω ελλιπούς συντήρησης πρασίνου, ανεπαρκούς φωτισμού και με αθλητικές υποδομές μισοτελειωμένες να συνθέτουν μια « εικόνα παρακμής, άκρως απογοητευτική…»

photo:eurokinissi

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...