Επισήμανε ότι «οι πολίτες απαιτούν να έχουμε επαρκή προετοιμασία, άμεση επέμβαση όταν ξεσπούν πυρκαγιές και πολύ καλύτερα αποτελέσματα στη διαχείρισή τους», υπενθυμίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε χθες. Υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια με ένα επικάλυμμα αριστείας ότι όλα μπορεί να τα κάνει καλύτερα. Αυτό ήταν και το βασικό της επιχείρημα στις εκλογές, αλλά βλέπουμε στις πρώτες ημέρες της νέας θητείας της μία έντονη δυσλειτουργία και αναποτελεσματικότητα».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν πυρκαγιές, ειδικότερα εδώ στη Μεσόγειο, όπου οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι πιο έντονες» προσθέτοντας «αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε πολύ καλύτερα. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν προετοιμάστηκε με επάρκεια».
Χαρακτήρισε «τεράστιο πλήγμα, που συγκλόνισε τη χώρα», την απώλεια των δύο πιλότων του Canadair στην Κάρυστο, τονίζοντας την ανάγκη «στη μνήμη αυτών των ανθρώπων οι οποίοι θυσιάστηκαν, να ξεκινήσουμε έναν εθνικό διάλογο μέσα στη Βουλή και όλα τα κόμματα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε ένα μείζον πρόβλημα το οποίο θα το έχουμε και τα επόμενα πολλά χρόνια. Είναι εθνικό ζήτημα».
Αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες πολίτες κάνουμε μεγάλες θυσίες και στερήσεις από το κοινωνικό κράτος για να έχουμε πολύ ισχυρή και αξιόπιστη Εθνική ‘Αμυνα και Ένοπλες Δυνάμεις. Το πλήγμα στην αξιοπιστία και στο κύρος τους, με όσα έγιναν, δεν είναι κάτι το οποίο φεύγει έτσι εύκολα και υπάρχουν μεγάλες ευθύνες».
Ερωτηθείς, τέλος, για το αν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τάσσεται υπέρ ή κατά της αυστηροποίησης των ποινών, ο Θανάσης Γλαβίνας σημείωσε πως «πρόκειται για ένα ζήτημα βαθιά νομικό. Δεν είναι μία απλή συζήτηση αν η αυστηροποίηση των ποινών επαρκεί για τον περιορισμό των εγκληματικών πράξεων. Δεν είμαστε κατ’ αρχήν αρνητικοί, αλλά θεωρώ ότι, βλέποντας και τα αποτελέσματά τους και σε άλλους τομείς όπως, για παράδειγμα, στο πεδίο της αθλητικής βίας, η αυστηροποίηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα μειώνεται και το εύρος της εγκληματικότητας και το πλήθος των εγκληματικών πράξεων».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει το έργο “Ο Χριστός στον Σταυρό”
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
- Μπορεί να το ζήσουμε και αυτό; Τι συζητιέται έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο της Ελλάδας
- Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών των Πανεπιστημίων
- Δύο ουκρανικά drones φέρονται να επιτέθηκαν σε σημαντικό ρωσικό πετροχημικό συγκρότημα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
