τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες, επιχειρήσεις και δικαιούχους επιστροφών φόρου ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ στα τέλη του 2025», τονίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Η κυβέρνηση γεμίζει με “φέσια” την οικονομία», ο αρμόδιος Τομέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «κάθε ευρώ που το Δημόσιο δεν αποδίδει έγκαιρα μετατρέπεται σε αλυσιδωτή πίεση σε ολόκληρη την οικονομική δραστηριότητα», καθώς «η ρευστότητα που στερείται η αγορά, είναι το κεφάλαιο κίνησης που λείπει από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι μισθοί εργαζομένων που καθυστερούν και τα επενδυτικά σχέδια που παγώνουν».
Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις: πώς γίνεται ο προϋπολογισμός να εμφανίζει υπεραπόδοση και, ταυτόχρονα, να συσσωρεύονται οφειλές δισεκατομμυρίων;».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η χώρα χρειάζεται ένα κράτος που τηρεί τις δεσμεύσεις του, καλύπτει έγκαιρα τις υποχρεώσεις του και στηρίζει έμπρακτα την οικονομική δραστηριότητα» και πως «για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και η ταχεία εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για ένα κράτος αξιόπιστο, σύμμαχο του πολίτη και της υγιούς επιχειρηματικότητας».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρομπότ με…σάρι υποδέχεται τους επισκέπτες της συνόδου κορυφής ΑΙ στην Ινδία, vid
- Σε ανοικτή σύγκρουση το Telegram με το ρωσικό κράτος
- Ρόδος: Σύλληψη 29χρονου για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης
- Πληρότητες άνω του 80% στις πτήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Οι top προορισμοί για τους ταξιδιώτες
- Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Η κάλπη κρύβει εκπλήξεις
- Δένδιας: Τι είπε για τις Ένοπλες Δυνάμεις τον 21ο αιώνα
- Σύνοδος για την AI: Προετοιμάζουν τους ανθρώπους για την έλευση της πραγματικής Τεχνητής Νοημοσύνης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 28χρονος που κακοποιούσε σωματικά και ψυχικά τη γυναίκα του
- Κύκλωμα έκλεβε και διακινούσε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.600 δισκία
- ΕΕΚΕ: Νέο εκπαιδευτικό κιτ για τα δικαιώματα των καταναλωτών, σχεδιασμένο για εκπαιδευτικούς και μαθητές
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΔΕΘ
ΒΟΥΛΗ
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
ΕΛΙΕΣ
ΚΑΜΕΡΕΣ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ









