Παράσταση Ευ. Τσακαλώτου στη Βουλή: Μίλησε αγγλικά και ανέλυσε τη σκωτσέζικη κουλτούρα!

Μια ακόμη παράσταση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, ο οποίος σήμερα είχε ποιητική διάθεση, ενώ ξεκίνησε την ομιλία του στα αγγλικά. Στη συνέχεια πέρασε στο Brexit, ανέλυσε το αρχαίο θέατρο και τη σκωτσέζικη κουλτούρα, όπου στο τέλος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Τι ξέρουν για την Αγγλία όσοι μόνο την Αγγλία ξέρουν;», με το στίχο στα αγγλικά ξεκίνησε ο υπουργός Οικονομικών την τοποθέτησή του στη Βουλή χρησιμοποιώντας από τους πιο διασημους στίχους στη Βρετανία του ποιητή William Blake.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι για να ξέρεις τη χώρα σου πρέπει να ξέρεις και άλλες χώρες και συμπλήρωσε ότι η… τραγωδία είναι ότι οι σύγχρονοι Βρετανοί ξέχασαν αυτόν το στίχο και ήρθε το Brexit και πως η Βρετανία αντιμετωπίζει μία κρίση περιφερειακή.

Στη συνέχεια ο υπουργός δήλωσε ότι από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και τη σύγχρονη σκέψη μέχρι και τη σκωτσέζικη κουλτούρα, αλλά και στο αρχαίο θέατρο όπου πήγαιναν και έβλεπαν τους Πέρσες του Αισχύλου.

Σχετικά με το θέμα της συμφωνίας, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η γλώσσα η μακεδονική που προέρχεται από τη σλαβική τη δεκαετία του ‘50 υπάρχει, μετά να μην υπάρχει , μετά το ‘70 να υπάρχει και μετά δεν υπάρχει. Δηλαδή, αναρωτήθηκε, τα διαστήματα που δεν υπάρχει αυτοί οι άνθρωποι τι κάνουν; Πάνε σε κανα μοναστήρι που έχουν πάρει όρκο σιωπής.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβληματος. Ανέφερε ότι επικεφαλής του ESM K. Ρεγκλινικ είπαν ότι δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα, «το ακούσατε από επίσημα χείλη».

Τέλος, ανέφερε ότι ότι η συμφωνία δεν είναι επιβολή και έκλεισε με παράφραση του ποιήματος «τι ξέρουν για την Ελλάδα όσοι μόνο την Ελλάδα ξέρουν».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu