Όπως είναι γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην Πολιτικής Γραμματεία του κόμματος είχε μιλήσει για γενναία αυτοκριτική του Παύλου Πολάκη αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε ο πρώην υπουργός στο κομματικό όργανο.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε μάλσιτα ότι το περιεχόμενό της «μα αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις», ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την επιστροφή του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαγραφών και προγραφών συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε κόμμα. Που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές».
«Στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο. Αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ Αλλά δημόσιες κινήσεις που αποκλίνουν από τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις απογοητεύουν και ενισχύουν το μύθο ότι είμαστε μία από τα ίδια» είπε ακόμα «φωτογραφίζοντας» τις κρίσεις που προκάλεσε το τελευταίο διάστημα ο Παύλος Πολάκης.
«Σε ένα περιβάλλον, όμως, επικοινωνιακής υπεροπλίας του αντιπάλου οφείλουμε να το επιβεβαιώνουμε αυτό συνεχώς. Ως κόμμα, ως μέλη, και πολύ περισσότερο ως στελέχη του» είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας ότι ζητά δεσμεύσεις από τον Παύλο Πολάκη προκειμένου να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια.
(protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώμη: Έσπασε χαυλιόδοντας του μαρμάρινου “μικρού ελέφαντα”, διάσημου γλυπτού του Μπερνίνι, vid
- Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ καλεί τον ΔΟΕ να μην ασχολείται με την «κλιματική αλλαγή»
- Ρεκόρ για τον Σταμάτη Γονίδη και το τραγούδι “Δικιά μου είναι η ζωή” – Έφτασε τις 14 εκατ. προβολές
- Φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας μετά την απολογία του
- Μεξικό: Ένας 36χρονος νεκρός και οκτώ παιδιά τραυματισμένα σε επίθεση σε πάρκο
- Νίκη Κεραμέως: Η ανεργία στην Ελλάδα χαμηλότερη από Ισπανία, Σουηδία, Φιλανδία και Γαλλία
- Πολωνία: Επίσκοπος δικάζεται με την κατηγορία της συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς
- 650 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην Κεντρική Μακεδονία
- Την έναρξη λειτουργίας της νέας ψηφιακής εφαρμογής railway.gov.gr ανακοίνωσε ο Κυρανάκης
- Ιωάννινα: Χειροπέδες σε 47χρονο που παρίστανε τον ιερέα ενώ είχε καθαιρεθεί









