Παραδοχή επικοινωνιολόγου: Ο Τσίπρας ήρθε για να μείνει

Αν και σε όλες τις Δημοσκοπήσεις,

ο Πρωθυπουργός έρχεται δεύτερος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο κ.Τσίπρας, είναι ένα μεγάλο και ανοιχτό κεφάλαιο για την χώρα.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις που έκανε εχθές στην ΕΡΤ, ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής της κυβέρνησης Καραμανλή, κ.Λούλης.

Ο Τσίπρας είναι εδώ για να μείνει. Έχει ριζώσει για τα καλά, από την εποχή, ιδίως, που στράφηκε στο ρεαλισμό συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι ακόμα και αν χάσει τις επόμενες εκλογές, θα κερδίσει τις μεθεπόμενες, αλλά θα παραμείνει κυρίαρχος στο χώρο αυτό. Όπως είπε, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης «παραμένει Κεντροαριστερή. Γι΄αυτό ο Τσίπρας έχει μία μεγάλη δεξαμενή δίπλα του».
Επίσης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «φαινόμενο» και συμπλήρωσε: Είχαμε δύο παθογενή κόμματα που έγιναν όλο και περισσότερο παθογενή.

Στη συνέχεια της ανάλυσής του είπε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «η αποχή είναι ο μεγαλύτερος του κίνδυνος» και προσέθεσε: «Από την άλλη πλευρά όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι θα παραμείνει κυρίαρχος στον χώρο αυτό. Δεν θα μπορέσει το παλιό ΠΑΣΟΚ, το οποίο και ως παρουσία και ως ονομασία είναι πλέον τοξικό».

Ανέφερε ότι ένα μεγάλο λάθος για τον Αλ. Τσίπρα ήταν η περίοδος Βαρουφάκη, την οποία όμως «την ξεπέρασε, την άφησε πίσω του» και σημείωσε ότι το κυρίαρχο τμήμα της κοινής γνώμης ανήκει στην Κεντροαριστερά, που αποτελεί δεξαμενή για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι ο Τσίπρας είναι εδώ για να μείνει. Και σας επαναλαμβάνω ότι ακόμα και αν χάσει τις επόμενες εκλογές, θα κερδίσει τις μεθεπόμενες». Καταλόγισε λάθος στον πρωθυπουργό που δεν υιοθέτησε εξαρχής τον ρεαλισμό και σημείωσε ότι «η κοινή γνώμη κατανοούσε ότι στη διαπραγμάτευση η αδύναμη πλευρά ήταν η δική μας».

Σχόλιο: Εδώ ο έμπειρος επικοινωνιολόγος μας λέει ξεκάθαρα ότι ο κ.Τσίπρας θα κάνει ένα..«διάλειμμα» και μετά θα επιστρέψει για να ολοκληρώσει το έργο του.

Επίσης, είπε ότι το δημοψήφισμα έκανε «μεγάλη ζημιά, γιατί ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που προσχώρησε στην άποψή του (σ.σ. του Τσίπρα), αισθάνθηκε ότι παρασύρθηκε από αυτόν». Παρασύρθηκε, όπως είπε, γιατί είναι ένας πολύ ταλαντούχος πολιτικός.

Τι είπε για τον Κ.Μητσοτάκη

Αυτό που συμβαίνει με τον Μητσοτάκη είναι ότι έχει συμβιβαστεί με ένα κόμμα το οποίο έχει μετακινηθεί σαφώς δεξιότερα από την εποχή Καραμανλή, μέσω του Αντώνη Σαμαρά, είπε ο Γιάννης Λούλης και προσέθεσε ότι «το μεγάλο πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι ότι ακόμα και αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα κουβαλάει στους ώμους του, ένα φθαρμένο κόμμα. Και εξαιρετικά γυμνό σε ικανό πολιτικό προσωπικό».

Βλέπουμε λοιπόν, ότι υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές παραδοχές

1η: Ο κ.Τσίπρας δεν πρόκειται να τελειώσει πολιτικά, ακόμα και αν χάσει τις επόμενες εκλογές, αφού στις μεθεπόμενες θα είναι ο νικητής (σύμφωνα με τον έμπειρο επικοινωνιολόγο).

2η: Η γραμμή που ακολουθεί η ΝΔ, είναι πιο Δεξιά από αυτή που ακολουθούσε κάποτε.

Σημείωση: Η ΝΔ είναι σαφώς λιγότερο Αριστερό κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu