Μίλησε συγκεκριμένα για ανακοινώσεις από τις Exxon Mobil, Helleniq Energy και Energean που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στη χώρα.
Ο κ. Παπασταύρου σημείωσε ότι στόχος είναι “να υποστηρίξουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή”, ότι η παρουσία πετρελαϊκών εταιρειών όπως οι Exxon Mobil και Chevron ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις ενώ υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα παραχωρήσεων της Λιβύης προσαρμόζεται στη μέση γραμμή.
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Chris Wright, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι το τέλειο σημείο εισόδου για το φυσικό αέριο που θα υποκαταστήσει το αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.
“Στις ΗΠΑ έχουμε μεγάλα αποθεματα και έχουμε την ευκαιρία να υποκαταστήσουμε κάθε κυβικό μέτρο αερίου απο τη Ρωσία στη Δυτική Ευρώπη, με ασφάλεια εφοδιασμού και μειωμένο κόστος, προς αμοιβαίο όφελος.
Κάθε κυβικό ρωσικού αερίου που δεν θα διοχετευθεί στην Ευρώπη θα μείνει στο έδαφος και δεν θα χρηματοδοτήσει την πολεμική μηχανή του Πούτιν. Η Ελλάδα είναι το τέλειο σημείο εισόδου με τις κατάλληλες υποδομές”.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βρετανία: Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου φέρεται να παρέδωσε απόρρητα οικονομικά έγγραφα στον Έπσταϊν
- Ανάρτηση Μητσοτάκη μετά την συνάντηση με Ερντογάν: «Συμφωνήσαμε σε μία σειρά από νέες κοινές πρωτοβουλίες»
- Τ. Θεοδωρικάκος: Τι δήλωσε για την συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας
- Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, λόγω κακοκαιρίας
- Ρέθυμνο: Υπέρ μέσου σταθερής τροχιάς οι δήμαρχοι Μαρινάκης και Ταταράκης
- Α. Τζιτζικώστας: «Διασφαλίζουμε ότι δεν θα σηκώνεται drone στην ΕΕ αν δεν ξέρουμε τον χειριστή του»
- Ισχυρές βροχοπτώσεις σαρώνουν ξανά την Πορτογαλία – 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, vid
- Υπόθεση Πελικό και στη Βραζιλία: Δίκτυο μοίραζε βίντεο με βιασμούς γυναικών πιθανόν ναρκωμένων
- Μητσοτάκης: «Είναι καιρός πια να αρθεί κάθε απειλή, τυπική και ουσιαστική, στις μεταξύ μας σχέσεις»
- Ερντογάν για τα «ακανθώδη» ζητήματα με την Ελλάδα: «Δεν είναι άλυτα στη βάση του διεθνούς δικαίου»









