Παπαδημούλης-ΣΥΡΙΖΑ: «Εργαζόμαστε για μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη»

«Εργαζόμαστε για την ανάκαμψη της χώρας μας και για να φέρουμε περισσότερη διαφάνεια και μεγαλύτερη αλληλεγγύη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης,

σε δηλώσεις του στην ελληνική έκδοση του ρωσικού δικτύου «Sputnik», όπου μίλησε για την επιστροφή των κερδών από τους τόκους των ελληνικών ομολόγων και την έξοδο από τα μνημόνια.

Αναφερόμενος σε πρόσφατη συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, για την επιστροφή των κερδών από τους τόκους των ελληνικών ομολόγων, ο Δ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη σημαντική υποστήριξη της πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατόρθωσε να έχει μια ομόφωνη απόφαση από το τελευταίο Eurogroup στις αρχές του καλοκαιριού του 2018 να επιστρέψει στα δημόσια ταμεία της Ελλάδας το συνολικό ποσό των 6,4 δισ. ευρώ, που προκύπτουν από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των εθνικών κεντρικών τραπεζών». Πρόσθεσε επίσης, ότι «αυτή η απόφαση αποτελεί επίσημη αναγνώριση ότι αυτά τα χρήματα ανήκουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μετά από οκτώ χρόνια βαθιάς κρίσης και σκληρής πολιτικής λιτότητας, η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο, απέκτησε ξανά μια οικονομία, μείωσε την ανεργία, αύξησε την παραγωγικότητά της και τις εξαγωγές της» και σημείωσε ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό θετικό βήμα που μας δίνει περισσότερη ευελιξία».

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι η χώρα πληρώνει το κόστος της κακής διακυβέρνησης των προηγούμενων κυβερνήσεων και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Τσίπρα και η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σημερινή κατάσταση», ωστόσο «πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά» και «εργαζόμαστε για την ανάκαμψη της χώρας μας και για να φέρουμε περισσότερη διαφάνεια και μεγαλύτερη αλληλεγγύη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...