Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ ΠΑΣΟΚ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ΠΑΣΟΚ» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter, τονίζοντας ότι «η αντιΣΥΡΙΖΑ εμμονή του σημερινού ΠΑΣΟΚ, το μετατρέπει σε ουραγό της ΝΔ».

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Έχει εδραιωθεί ως η βασική δύναμη στον αριστερό και προοδευτικό χώρο, ακριβώς επειδή μίλησε καθαρά και για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για χρεοκοπία και μνημόνια. Η αντιΣΥΡΙΖΑ εμμονή του σημερινού ΠΑΣΟΚ, το μετατρέπει σε ουραγό της ΝΔ».

«Είναι δυνατόν να αφήσουμε την έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων να μεγαλώνει και τις ανισότητες -περιφερειακές και κοινωνικές- να μεγαλώνουν, και εμείς να μην αυξήσουμε τους ίδιους πόρους;». Αυτό το ερώτημα έθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση με θέμα «Πρόταση για την απόφαση του Συμβουλίου αναφορικά με το σύστημα ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Όσοι το κάνουν αυτό εργάζονται για τους ακροδεξιούς λαϊκιστές, που θέλουν τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε στη συνέχεια ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να λέμε «θέλουμε την ΕΕ, είμαστε φιλοευρωπαϊστές, θέλουμε κοινωνική πολιτική, επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, περισσότερη κοινωνική συνοχή», αλλά όταν ερχόμαστε στη στιγμή που αυτά πρέπει να χρηματοδοτηθούν, εκεί να λέμε ένα «όχι»».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu