«Πάγωσαν όλοι»: Η Ελλάδα στο club των ισχυρών (Βίντεο)

Ο τίτλος του άρθρου μπορεί να ξενίζει μερικούς αλλά θα αναλυθούν όλα τα δεδομένα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες που έχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση στην ΕΕ. Δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ακούσαμε ότι η Ισχυρή Λαϊκή εντολή φέρνει μια Ισχυρή κυβέρνηση στην εξουσία και αυτό το γεγονός ισχυροποιεί την Πατρίδα.

Οι μειώσεις των φόρων και οι 120 δόσεις αποτελούν Εθνικές επιλογές τις οποίες δεν θα μπορούσε να κάνει μια κυβέρνηση συνεργασιών, η οποία θα είχε μέσα και Μαρξιστές αλλά και Φιλελεύθερους Οικονομολόγους που δεν θα συμφωνούσαν μεταξύ τους σε τίποτα.

Παράλληλα, μια χώρα με αυτοδύναμη κυβέρνηση έχει κάθε λόγο και δικαίωμα να υποστηρίζει ότι μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, αφού το σταθερό πολιτικό κλίμα είναι σημαντικό για κάθε σοβαρό επενδυτή. Πως θα προχωρούσε άλλωστε μια επένδυση, αν υπήρχε ο φόβος της κατάρρευσης μιας κυβέρνησης.

Αυτοδυναμία σημαίνει κυβερνησιμότητα και σταθερότητα. Είδαμε ότι μόλις ανέλαβε η ΝΔ με το 40% που της έδωσαν οι πολίτες, κατάφερε να κάνει γρήγορες αλλαγές (κατάργηση ασύλου, μείωση ΕΝΦΙΑ και μειώσεις φόρων γενικότερα κλπ).

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν είχαν υψηλά εκλογικά ποσοστά αλλά βασίζονταν στην καλή θέληση άλλων κομμάτων (πχ ΑΝΕΛ), δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν την πολιτική τους. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της γυναίκας του πρώην πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία».

Για αυτό τον λόγο η Ελλάδα είναι μια από τις ισχυρότερες χώρες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επειδή μπορεί να χαράξει Εθνική πολιτική, ασχέτως των Κεντρικών δεσμεύσεων που έχει απέναντι στην Ένωση.

Οι επενδύσεις ξεκλειδώνουν, οι μεταρρυθμίσεις γίνονται γρήγορα, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και η ψυχολογία των πολιτών ανεβαίνει σταδιακά. Μένει να δούμε την συνέχεια που θα έχουν οι επιτυχίες, οπότε κρατάμε τον πήχη χαμηλά αφού δεν υπάρχει κάτι τέλειο στην πολιτική. Σίγουρα όμως ξεχάσαμε τις εποχές της αβεβαιότητας.

“Μας πληρώνουν για να μας δανείσουν”:

Πηγή εικόνας: eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...