Ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Η επίσκεψη του κ. Γεραπετρίτη επαναβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς φιλίας των δυο λαών, όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές.
Σημειώνεται ότι οι δυο υπουργοί βρίσκονται σε στενή επαφή με τηλεφωνικές συνομιλίες και συναντήσεις. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Τον Δεκέμβριο ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών προσεκλήθη σε πρόγευμα εργασίας με τους ΥΠΕΞ της ΕΕ με πρωτοβουλία του κ. Γεραπετρίτη.
Η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας και τις προσπάθειας επανεκκίνησης των συνομιλιών Μπακού- Ερεβάν.
Η Ελλάδα ως κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να βοηθήσει και στην προώθηση των σχέσεων Αρμενίας και ΕΕ για παροχή τεχνογνωσίας και βοήθειας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
(απεμπε – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία – Δημοτικές Εκλογές: Ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ νικητής στο Παρίσι
- Στίβος – Παγκόσμιο κλειστού: Έκτος ο Μίλτος Τεντόγλου
- Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία-Παλατινάτο – Προς κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού με το SPD
- Χ. Βουρλιώτης: Μέχρι και σε 1,037 τρισ. ευρώ ετησίως το ξέπλυμα χρήματος παγκοσμίως
- Du Zhu Piao: Η παραδοσιακή κινεζική τεχνική που έγινε εξωπραγματικό άθλημα (Vid)
- Aρχηγός ισραηλινού γεν. επιτελείου: Ο στρατός «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στον Λίβανο
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο









