• Αρχική
  • Άρθρα
  • Π.Καμμένος: «Η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ»

Π.Καμμένος: «Η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ»

Στο μέλλον του ΝΑΤΟ και ειδικότερα στην υλοποίηση των χωρών-μελών της δέσμευσης για επενδύσεις άνω του 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα, επικεντρώνεται η Σύνοδος των υπουργών 'Αμυνας της συμμαχίας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται από χθες στις Βρυξέλλες.

«Έγινε ευρεία συζήτηση για το μέλλον της Συμμαχίας. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες εκείνες που έχουν ανταποκριθεί πλήρως στα προαπαιτούμενα για τη Συμμαχία» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος εκπροσωπεί την χώρα προσθέτοντας ότι «με τις νέες δυνατότητες, οι οποίες δίνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με ανάπτυξη των συμμαχικών δυνάμεων, όπως στο Βόλο, στη Λάρισα και πολύ σύντομα στην Καλαμάτα με το κέντρο εκπαίδευσης αεροσκαφών, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, η Ελλάδα πλέον αποτελεί όαση σταθερότητας στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Ο υπουργός ‘Αμυνας στο περιθώριο της Συνόδου είχε επισης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών και την παράδοση στις τουρκικές αρχές των Τούρκων στρατιωτικών που συνελήφθηκαν τον προηγούμενο μήνα στον Έβρο, ανοίγοντας και πάλι, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τους «διαύλους επικοινωνίας».