Όσα είπε ο Μοσκοβισί! Τα φετινά «μπάνια του λαού» θα είναι διαφορετικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κυβέρνηση απολαμβάνει της τεράστιας στήριξης και εμπιστοσύνης του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γάλλου εβραϊκής καταγωγής, Πιερ Μοσκοβισί.

«Η ενισχυμένη επιτήρηση είναι μια καλή συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα και την Επιτροπή», τονίζει ο ίδιος.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

«Άκουσα πολλές επικρίσεις και επιμένω: όχι, όχι η διευρυμένη επιτήρηση δεν είναι συγκεκαλυμμένο τέταρτο μνημόνιο. Βοηθάει την Ελλάδα, καθησυχάζει τους επενδυτές και τους Ευρωπαίους εταίρους και θα συγκρατήσει μακροχρόνιες πιέσεις. Χρειάζονται υπεύθυνες πολιτικές», τόνισε.

Εκπληκτική σύμπνοια απόψεων με την κυβέρνηση, για να μην γράψουμε πρωτόγνωρη.

Όλοι θα καταλάβουν τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου πως η Ελλάδα δεν θα βγει από κανένα Μνημόνιο, αλλά μπαίνει σε καινούριο που φέρνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων (πως το αρνείται αυτό ο Μοσκοβισί), από 1/1/2019, μείωση του αφορολόγητου την οποία ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, μείωση των δαπανών για την υγεία, τσεκούρωμα των κοινωνικών παροχών, επιτάχυνση των πλειστηριασμών και φόρους, φόρους,φόρους. Όλα αυτά αποτελούν προαπαιτούμενα.

Ο Πιερ Μοσκοβισί απευθύνθηκε και στην αντιπολίτευση:

«Με κατηγορήσατε και εδώ και στην Αθήνα ότι παίζω πολιτικό παιχνίδι. Είπα και ξαναλέω ότι όντως θα αρχίσουν εκλογές αλλά μόνο ευρωεκλογές. Πολλοί σκέφτονται και στην Ελλάδα τις εκλογές, γι’ αυτό και μερικοί μόνο επικρίνουν. Δε θεωρώ έντιμη αυτήν την κριτική. Η Κομισιόν είναι πάντα στο πλευρό όλων των Ελλήνων».

Άρα, οι όποιες αντιδράσεις σε σχέση με την έλευση τετάρτου Μνημονίου γίνονται μόνο και μόνο για να έρθουν εκλογές; Δεν παρέδωσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια στους δανειστές η κυβέρνηση;

Δεν είναι αλήθεια πως δεν βγαίνουμε ουσιαστικά από κανέναν Μνημόνιο; Δεν είναι αλήθεια πως παίρνουμε σε ένα νέο «μεταμνημονιακό» Μνημόνιο;

Τι είναι τότε η δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% μέχρι το 2022 και 2.5% μέχρι και το 2060;

Η Κομισιόν βρίσκεται στο πλευρό όλων των Ελλήνων ή έχει μείνει ικανοποιημένη από την παρούσα κυβέρνηση, στην οποία δίνει αμέριστη στήριξη, αποκλείοντας τις εκλογές;

«Μην βρίσκετε τις εύκολες λύσεις. Τα πολιτικά πάθη να μην οδηγούν στην απαξίωση μιας καλής συμφωνίας γιατί δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να δρούμε κατά της χώρας. Αν παίζω παιχνίδι, παίζω το παιχνίδι της Ευρώπης», κατέληξε ο Μοσκοβισί.

Να και μια αλήθεια! Ο Πιερ Μοσκοβισί παίζει το παιχνίδι της Ευρώπης. Εσείς τι λέτε: διεξάγεται προς όφελος ή εις βάρος των Ελλήνων αυτό το παιχνίδι.

Ένα είναι το σίγουρο! Στην Ελλάδα πρέπει να τελειώσει η ψήφος για χαβαλέ ή λόγω θυμικού.

Το ιδανικό είναι ο ξεσηκωμός, όμως πόσο εφικτό είναι να συμβεί με τους Έλληνες χωρισμένους εδώ και εκεί και με τον καθέναν, ξεχωριστά, να λέει τα «δικά» του;

Με την αποχή δε, θα μας φέρουν αυτοί δικούς τους. Έτσι νομίζετε πως θα μας αφήσουν;

Άρα, στην παρούσα φάση, πρέπει να επιλέξουμε από αυτούς που έχουμε και παρουσιάζουν σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας και όχι απλά τύπους που φωνάζουν. Ιαχές ακούμε και στην τηλεόραση από διάφορους δημοσιογράφους.

Το τέλειο δεν μπορούμε να το βρούμε. Ωστόσο, πλέον, μάλλον οι περισσότεροι έχουν καταλάβει πως όποιος χτυπιέται και υπόσχεται με… πάθος, ετοιμάζει θεαματική «kolotumba», όρος που έγινε διεθνώς γνωστός τα τελευταία τρία χρόνια.

Καλό είναι τώρα στα «μπάνια του λαού», χαλαροί και αποκομμένοι από το άγχος της καθημερινότητας, να αναλογιστούμε τι έχει συμβεί και, ενδεχόμενα, να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, έχοντας ως οδηγό τα… υποστηρικτικά λόγια «Μοσκοβισί».

Είναι μια «χρυσή» ευκαιρία για όλους μας, τρία χρόνια μετά το περιβόητο δημοψήφισμα της κυβέρνησης.

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu